ЦВК зареєструвала БЮТ, щоб не мати проблем з прокуратурою?

Середа, 15 серпня 2007, 19:38

Член ЦВК Андрій Магера не бачить причин для оскарження рішення ЦВК про реєстрацію БЮТ .

Таку думку він висловив у коментарі журналістам у середу.

"Як виявилось, вчора після рішення суду, ЦВК була неправа, коли не підтримала проект про реєстрацію БЮТ. Тобто сьогодні ті члени комісії, які не підтримали проект постанови про реєстрацію, проголосували за відповідне рішення", - зазначив він.

На питання, чому члени ЦВК вирішили зробити це без очевидних підстав і до вступу в силу рішення суду, Магера нагадав, що були порушені виборчі права БЮТ.

"Над ЦВК висів обов’язок прийняти рішення і визначитися з цього питання, що вона і зробила", - сказав член ЦВК.

Щодо можливості оскаржити рішення ЦВК про реєстрацію БЮТ, то за словами Магери, якщо це торкатиметься прав і законних інтересів будь-якого іншого суб’єкта законодавчого процесу, то не виключено, що таке подання може бути.

"Але, на моє переконання, немає підстав для скасування рішення ЦВК", - заявив він.

Як відомо, у середу ЦВК зареєструвала 450 кандидатів від БЮТ. Члени ЦВК від коаліції не змогли пояснити, чому вони змінили своє рішення і погодились зареєструвати БЮТ без вказівки адреси кандидатів у списку. Рішення суду, який зобов’язав ЦВК зареєструвати БЮТ, вступить у силу лише у п’ятницю.

За словами представника БЮТ, у суду ЦВК мала б оскаржити це рішення. Інакше "це призведе до звернення в Генеральну прокуратуру у зв’язку з неоднозначним застосуванням виборчого законодавства до різних політичних сил".

На думку співрозмовника УП у ЦВК, саме звернення в прокуратуру "злякалися" члени комісії від коаліції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News