Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз знайшов ще один привід, щоб покликати депутатів у гості

Середа, 15 серпня 2007, 20:02

Найкращий шлях розв`язання надуманої проблеми скасування недоторканності з посадових осіб полягає у прийнятті парламентом законопроекту про внесення змін до Конституції України, який містить відповідні норми, вважає голова Верховної Ради Олександр Мороз.

Про це йдеться в його коментарі, поширеному прес-службою Верховної Ради.

"Іншого шляху просто не існує. Підвищений інтерес і хвороблива реакція пропрезидентських кіл на висловлювання Віктора Януковича свідчить про те, що вони найбільше бояться привернути увагу суспільства до злочинної афери з так званим розпуском Верховної Ради", - сказав Мороз у коментарі щодо відповідної ініціативи прем`єра Віктора Януковича.

"Всі коментарі з пропрезидентської сторони акцентують увагу на тому, що немає парламенту. Він же не може функціонувати тільки за певних умов, визначених Конституцією, і ці умови насправді не реалізовані".

"Хочу ще раз нагадати тим, хто не вміє читати Конституцію: Верховна Рада функціонує до приведення до присяги нових депутатів", - наголосив він.

За словами Мороза, "висловивши свої міркування щодо зняття недоторканності з різних суб`єктів правовідносин, Янукович не акцентував увагу (можливо, не вважаючи це потрібним), що у Верховній Раді давно зареєстрований законопроект відповідного змісту про внесення змін до Конституції, ініціаторами якого є соціалісти, комуністи і переважна більшість членів фракції Партії регіонів".

"Це означає, що на засіданні сесії (позачергової чи чергової) цей законопроект може бути розглянутий. Очевидно, це і мав на увазі прем`єр", - зазначив голова Верховної Ради.

"І тому не треба видумувати якісь нові варіанти, їх презентувати (бити себе в груди як ініціатори самої ідеї, бо вона стара, як мрія декого про монаршу владу), збирати підписи і займатися іншими нісенітницями, окрім яких нічого у наших так званих опозиціонерів немає у запасі", - заявив Мороз.

"Треба зайти у сесійну залу і проголосувати те, що необхідно. Та не ховатися потім від своєї нинішньої "ініціативи", як це зробили, найперше, "нашоукраїнці", не проголосувавши за скасування пільг для депутатів", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування