Щодня в Україні народжується 5 газет. Найменше для жінок і еротичних

Четвер, 16 серпня 2007, 11:28

Щодня в Україні реєструється в середньому близько 5 нових друкованих засобів масової інформації.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович за підсумками реєстрації Міністерством юстиції друкованих мас-медіа протягом першого півріччя 2007 року.

За словами міністра, з початку 2007 року в Україні було зареєстровано близько 1 тисячі газет, журналів та інших періодичних друкованих видань.

Міністр повідомив, що загалом в Україні зареєстровано близько 30 тисяч друкованих засобів масової інформації, концентрація періодичних видань в країні складає приблизно 1 видання на кожні 1,5 тисячі населення всіх вікових категорій, включаючи дітей.

За цільовим призначенням більшість із зареєстрованих в Україні видань – є загальнополітичні, рекламні та інформаційні. Найменше реєструється видань для жінок та еротичних.

Ця тенденція, за словами Олександра Лавриновича, підтвердилася й з початку 2007 року. Якщо загальнополітичних видань було зареєстровано 208, рекламних – 354, інформаційних – 295, то для жінок за цей же час було зареєстроване лише 1 видання, так само, як і еротичних – 1 видання.

Крім того, в першому півріччі 2007 року в Україні додалося по 3-4 десятки видань із питань економіки, навчальних, для молоді, релігійних, по 1-2 десятки спортивних, юридичних, медичних, туристичних, науково-популярних, довідково-інформаційних, для дозвілля, до 1 десятку – для дітей, виробничо-практичних, громадсько-політичних, екологічних та літературно-художніх.

Якщо виходити з кількості зареєстрованих видань та їх різноманітності, то найбільший попит на періодичну пресу існує в Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Чернівецькій областях, у Криму та в м.Києві. Зокрема, на Кіровоградщині було зареєстроване єдине з початку 2007 року еротичне видання.

Специфічним є Одеський регіон, де з початку року були зареєстровані виключно рекламні та інформаційні видання, а також єдине у 2007 році жіноче видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...