Симоненко не віддасть Януковича Ющенку

Четвер, 16 серпня 2007, 13:03

Компартія вважає, що створення коаліції у складі Партії регіонів та блоку "НУ-НС" після дострокових парламентських виборів становитиме загрозу національній економіці України.

Про це під час зустрічі з виборцями Вінниці заявив лідер КПУ Петро Симоненко, повідомляє прес-служба КПУ.

"Коли об’єднається компрадорський капітал Ющенка під патронатом США з національним капіталом Партії регіонів, тоді почнеться остаточний процес ліквідації економічного базису України", - зазначив Петро Симоненко.

Реклама:

За його словами, КПУ докладе усіх зусиль, щоб коаліція на основі Партії регіонів і блоку "НУ – НС" не відбулася.

"Національний капітал, який зараз перебуває під контролем Партії регіонів, - це наші з вами робочі місця. Як тільки він об’єднається з "помаранчевими", розпочнеться процес знищення загальнонародної власності. Цей процес призведе до ліквідації економічної потужності нашої держави", - наголосив Симоненко.

Водночас перший заступник голови Верховної Ради України 5-го скликання Адам Мартинюк не виключає, що дострокові парламентські вибори закінчаться нічим.

ВІДЕО ДНЯ

Про це він заявив на прес-конференції в Івано-Франківську.

На думку Мартинюка, "якщо ті сили, які затіяли дострокові вибори, не наберуть необхідних 226 голосів, то вони не ввійдуть у парламент для прийняття присяги, і Верховна Рада буде неправочинною знову, бо немає 300 депутатів".

Мартинюк нагадав, що за Конституцією після проведення позачергових виборів цілий рік нові вибори проводити не можна.

"Тобто, уявіть собі - немає 300 депутатів і рік не можна проводити вибори. Я думаю, президент залюбки скористується цією статтею Конституції і вважатиме, що ще рік немає Верховної ради України", - зазначив Мартинюк.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування