Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Нафтогазі" Ющенка звинувачують у маніпулюванні заради рейтингу

Четвер, 16 серпня 2007, 13:40

НАК "Нафтогаз України" звертається до президента Віктора Ющенка з проханням не політизувати фінансовий стан компанії та не втручатися у її господарську діяльність, оприлюднюючи комерційну інформацію "Нафтогазу".

Про це сказано у заяві НАК у відповідь на заяву президента про те, що фінансовий план "Нафтогазу" на 2007 рік, затверджений урядом, "демонструє значне зменшення обсягів реалізації продукції порівняно з відповідними показниками 2006 року".

Водночас у "Нафтогазі" заявляють, що фінансовий план НАК на 2007 рік, на який посилається президент, "є абсолютно збалансованим документом".

У заяві зазначається, що у поточному році обсяг грошових надходжень компанії повністю дорівнює її видаткам, "тобто у "Нафтогазу України" немає дефіциту коштів".

"Витрати, вказані президентом, є платою за обслуговування та повернення кредитів компанії, які безпідставно залучив та розтратив на суму близько $2 млрд. призначений після приходу Віктора Ющенка до влади екс-керівник "Нафтогазу" Олексій Івченко", - сказано у заяві.

У компанії також заявляють, що "Нафтогаз України" не може отримати компенсацію різниці між закупівельною та реалізаційною ціною природного газу, який імпортується в Україну для потреб підприємств комунальної теплоенергетики, оскільки для цього потрібно ухвалити відповідне рішення Верховною Радою, а "на її нелегітимності наполягає саме президент".

"НАК "Нафтогаз України" неодноразово звертався до учасників виборчої кампанії з проханням не політизувати ситуацію у газовій галузі. Компанія ще раз наголошує на неприпустимості маніпулювання інформацією для збільшення власного політичного рейтингу", - сказано у заяві.

"На жаль, окремі політики ставлять власні передвиборчі інтереси вище добробуту національної економіки. Зі свого боку НАК "Нафтогаз України" запевняє громадськість України у стабільному фінансовому стані компанії та плідній і позитивній співпраці з урядом для всебічного розвитку нафтогазового комплексу", - зазначають у "Нафтогазі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування