"Воскрешений" Ющенком "зв'язний" намагався зірвати засідання?

Четвер, 16 серпня 2007, 14:02

Звільнений розпорядженням уряду з посади члена Національної комісії регулювання зв'язку Сергій Апасов намагався зірвати засідання НКРЗ у четвер.

Про це заявив Володимир Звєрєв, призначений Кабміном головою Нацкомісії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Апасов прибув у НКРЗ в автомобілі члена комісії Олександра Склярова, він наполягав на закритті засідання і спростовував повноваження голови НКРЗ Звєрєва.

У зв'язку з діями Апасова, як зазначив Звєрєв, засідання комісії, призначене на 10:00, було перенесено на 12:00 у будинок державного центру радіочастот.

Звєрєв зазначив, що засідання НКРЗ має пройти в звичайному режимі, ніхто з членів комісії не заявляв про свою неучасть.

Як відомо, президент Віктор Ющенко указом від 15 серпня зупинив дію низки постанов Кабінету міністрів про звільнення з посади голови НКРЗ Олега Гайдука і члена комісії Апасова і розпоряджень про призначення на ці посади Звєрєва і Надії Кривенко відповідно.

Цим же указом скасована постанова про затвердження положення про НКРЗ, ухвалене Кабміном 25 липня. У своєму указі президент посилається на закони "Про природні монополії" і "Про телекомунікації".

Дарницький районний суд Києва 1 серпня розглянув справу про звільнення члена НКРЗ Апасова і переніс слухання у цій справі на 28 серпня.

Член комісії Скляров 27 липня подав у секретаріат президента заяву про відставку, мотивувавши це незгодою з низкою рішень і позицією окремих членів комісії. За словами Звєрєва, заява була повернена у комісію "для оформлення в установленому порядку".

НКРЗ - центральний виконавчий орган регулювання в сфері телекомунікацій - займається, зокрема, видачею ліцензій операторам зв'язку на види діяльності і радіочастоти, регулює номерний ресурс.

Згідно з положенням, ухваленим Кабміном 25 липня 2007 року, діяльність комісії скеровує і координує уряд.

Нинішній склад НКРЗ був сформований переважно Ющенком у квітні 2005 року, коли він призначив головою комісії Гайдука, а її членами - Апасова, Людмилу Єжову, Віктора Мазура, Володимира Олійника, Петра Семерія, Ольгу Філіппову та Склярова.

Однак із 2007 року повноваження здійснювати кадрові зміни керівництва НКРЗ одержав уряд, який 21 березня цього року призначив головою комісії Звєрєва замість Гайдука, а 12 травня звільнив Апасова "у зв'язку з порушенням етики поведінки і порушенням присяги державного службовця". Замість Апасова 25 травня членом НКРЗ була призначена Кривенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування