Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вважають, що Мороз не може позбавляти Януковича пільг

Четвер, 16 серпня 2007, 14:21

У секретаріаті президента наполягають на тому, що Верховна Рада 5 скликання не є повноважною.

Так керівник Служби забезпечення зв'язків із Верховною Радою та Кабінетом Міністрів Ян Берназюк прокоментував слова спікера ВР 5 скликання Олександра Мороз щодо можливого скасування недоторканості на черговій або позачерговій сесії парламенту.

"Вважаємо, що ця позиція екс-голови Верховної Ради Україні є хибною , що у Верховної Ради є повноваження і він є головою Верховної Ради, що неодноразово нам озвучувалося", - сказав він.

Він наголосив, що "відсутність повноважень Верховної Ради підтверджено, зокрема голосуванням в період відновлення її повноважень указом президента, коли вони проголосували 53 закони, зробивши посилання, що президент призупинив дію свого указу (щодо розпуску парламенту)".

"Тим самим депутати визнали відсутність повноважень Верховної Ради", - зазначив Берназюк.

Він також підкреслив, що "більшість спеціалістів в галузі конституційного права погоджується з тим, що повноважень Верховна Рада не має".

Раніше в середу прем’єр Віктор Янукович запропонував скликати позачергову сесію Верховної Ради для того, щоб на ній позбавити недоторканності і пільг усіх високопосадовців.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування