Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича хочуть узаконити купівлю депутатів політичними спонсорами

Четвер, 16 серпня 2007, 15:17

Партія регіонів пропонує з 1 січня 2008 року зрівняти середню зарплату народного депутата з середньою зарплатою громадян України.

Про це повідомили "регіонали" Ганна Герман і Борис Колесніков, представляючи передвиборчу програму Партії регіонів "Закон один для всіх".

За словами Колеснікова, крім цього, згідно з розробленим Партією регіонів законопроектом, депутатам "доведеться відмовитися від чотирьох помічників, їм достатньо двох".

Разом із тим він додав, що законопроект "не заважає партіям створювати партійні фонди для того, щоб стимулювати своїх депутатів розробляти і ухвалювати закони".

"Таким чином, замість 173 мільйонів на рік, виділених на депутатську зарплатню, ми плануємо залишити тільки 9", - сказав Колесніков.

На запитання, чи пробував він жити на 1190 гривень на місяць (сума, яку, згідно з розрахунками, отримуватимуть депутати на місяць), Колесніков відповів негативно, оскільки він достатньо багато заробляє "з 1989 року, але це не має відношення до влади".

При цьому він ще раз наголосив на необхідності створення партійних активів, до яких будуть залучатися кошти партійних спонсорів.

Водночас Колесніков заперечив тезу про те, що таким чином депутати перетворяться на "кишенькових лобістів спонсорів партій", які голосуватимуть за той законопроект, за який їм заплатять.

"Чому? Ми хочемо створити такі умови, щоб кандидатами у депутати стали люди з амбіціями, які спрямовані на зміну життя в країні та його поліпшення", - сказав він, додавши, що кожен депутат зможе внести законопроект, таким чином регулюючи парламентську діяльність партії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування