Балога порівняв нового кадра Цушка з майором, якого поставили замість шлагбаума

Четвер, 16 серпня 2007, 16:33

Голова секретаріату президента Віктор Балога називає абсурдним додаткове введення посади першого заступника міністра внутрішніх справ.

Про це він заявив, коментуючи відповідне рішення уряду.

"Кабінет Міністрів продовжує безглузду і витратну практику прискореного роздування бюрократичного апарату міністерств і органів центральної влади, призначаючи нових високопоставлених чиновників", - сказав Балога.

"Маємо очевидний абсурд – третього першого зама, і це на додачу до дев’яти простих. Слід чітко розуміти, що таким чином особовий склад міліції збільшено, однак зовсім не з метою боротьби зі злочинністю. Для чергової потрібної людини просто створили доходне місце, передавши під патронат тилове забезпечення органів і підрозділів МВС", - додав він.

Балога зазначив, що Кабінет Міністрів під керівництвом Віктора Януковича за 10 місяців діяльності ввів додатково понад 60 керівних посад у міністерствах і відомствах, із них – чотири десятки посад заступників міністрів.

"На тлі нечуваного роздування керівної касти у цих міністерствах бачимо зростання кількості аварій і катастроф, уповільнення економічного розвитку, ознаки нестабільності на паливному, зерновому і продовольчому ринках. Уряд працює за екстенсивним методом, як в радянські часи: замість підвищення ефективності роботи чиновників (які, до речі, дорого обходяться бюджету) збільшується їх арифметична кількість. Тут очевидна паралель зі старим армійським анекдотом: ставлять не шлагбаум, а майора", - сказав він.

Балога зазначив, що чергове кадрове призначення у МВС ставить під сумнів заяви лідерів Партії регіонів про готовність цієї політичної сили протидіяти корупції.

"Коли звучать аналогії з корупціонерами у міліцейських погонах в радянські часи, то доречніше поглянути на корупційні підходи до кадрових призначень у нинішньому МВС. Спільність одразу впадає в око", - сказав він.

Голова президентського секретаріату порадив новопризначеному заступнику міністра внутрішніх справ "навіть не дбати про облаштування кабінету".

Балога припустив, що президент Віктор Ющенко зупинить це кадрове рішення уряду.

"Начальницькій вакханалії буде покладено край", – сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування