Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" хоче, щоб Балога перед ним вибачився за "брутальну провокацію"

Четвер, 16 серпня 2007, 19:02

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що у своїй заяві щодо політики нинішнього уряду в сфері газопостачання голова секретаріату президента Віктор Балога вдався до "брутальної провокації".

Про це йдеться у відкритому листі НАК до Балоги у відповідь на його заяву щодо політики уряду у газовій сфері.

"НАК "Нафтогаз України" звертається до Вас з проханням публічно пояснити, навіщо Ви, державний службовець, який має працювати на користь Української Держави, вдалися у своїй заяві до брутальної провокації, свідомо направленої на дезінформацію громадськості, поширення недостовірних даних та покриття прорахунків і злочинів колишнього, лояльного до президента Віктора Ющенка керівництва "Нафтогазу України" на чолі з Олексієм Івченко", - сказано у листі.

Коментуючи тезу Балоги про те, що в Україні немає природного газу для забезпечення нормального проведення опалювального сезону, у "Нафтогазі" зазначають:

"Але, можливо, газу немає лише у секретаріаті президента, який замість виконання своїх безпосередніх функцій вдається до тлумачення незнайомої йому газової сфери. У підземних сховищах (ПСГ) України станом на 15 серпня накопичено 26,5 млрд. кубометрів палива – це дійсно рекордний показник, починаючи з 1998 року".

У НАК також заявляють, що компанію "УкрГазЕнерго" не можна називати нерезидентом України, оскільки це є дочірнє підприємство "Нафтогазу України", 50% якого належить компанії.

Крім того, за словами представників "Нафтогазу", у своїй заяві Балога також поширив неправдиві відомості про стан справ із видобутком газу в Україні.

"Незрозуміло, навіщо у серпні наводити показники травня, як це зробили Ви, але повідомляємо, що за перше півріччя 2007 року в Україні видобуто 9,8 млрд. куб. м газу, зокрема, підприємствами "Нафтогазу України" – 9,2 млрд. куб. м. Це абсолютно дорівнює показникам минулого року", - сказано у листі.

Коментуючи стурбованість Балоги відсутністю кінцевих домовленостей із Росією щодо поставок природного газу у 2008 році, у НАК заявили, що протоколи про умови постачання газу в Україну "традиційно підписуються восени, і тільки пропрезидентський уряд Єханурова затягнув лайку з "Газпромом" до 4 січня 2006 р., на кілька днів залишивши Україну і Європу без газу".

У "Нафтогазі" також просять Балогу "пояснити громадськості, яке право має чиновник, навіть у ранзі голови секретаріату президента, брутально втручатися у господарські справи суб’єкта підприємницької діяльності, яким є "Нафтогаз України", розголошувати його комерційну інформацію, поширювати завідомо неправдиві відомості про компанію".

"Якщо ж Ваші радники на громадських засадах, покриваючи власні недоліки господарювання у "Нафтогазі", дезорієнтували Вас, Вікторе Івановичу, надавши недостовірну інформацію про стан справ у газовій галузі, то маємо надію, що, як порядна людина Ви публічно вибачитесь перед НАК "Нафтогаз України" та у майбутньому завжди зможете отримати правдиву інформацію, звернувшись безпосередньо до компанії", - сказано у листі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...