Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ виявила мільйонні зловживання у відомствах Рудьковського і Деркача

П'ятниця, 17 серпня 2007, 12:25

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом протиправного заволодіння службовими особами міністерства транспорту коштами на суму 1 314 600 гривень.

Про це на брифінгу у п’ятницю повідомив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, справу порушено за статтею 191 кримінального кодексу – зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

"Мова йде про розкрадання державних коштів в "Укрзалізниці". Закуповувалось обладнання за завищеними цінами", - повідомив Наливайченко.

За його словами, у злочинній схемі було задіяно 5 фіктивних фірм.

"Про недоліки в залізничній сфері СБУ інформувало і уряд, і Мінтранс. За нашою інформацією, яку ми доносили до керівництва уряду, недофінансування основних фондів "Укразалізниці" складає 60-70% держбюджету. Саме тому небезпечні такі оборудки, за результатами яких вимиваються державні кошти, які мали б спрямовуватись на безпеку залізничного транспорту", - заявив в.о. голови СБУ.

Крім того, за словами Наливайченка, СБУ порушила справу за фактом протиправного заволодіння коштами держпідприємства "Енергоатом" на суму 3 383 600 гривень.

Кримінальну справу порушено за тією ж статтею кримінального кодексу, що по "Укрзалізниці".

"Діяла корупційна схема, де фіктивні посередницькі структури розкрадали державні кошти і закупувалося обладнання для атомних електростанцій за цінами, що вдвічі-втричі перевищують відпускні ціни дилерів російських підприємств, що виробляють це обладнання", - сказав Наливайченко.

За словами в.о. голови СБУ, в рамках кримінальної справи з'ясовуються конкретні посадовці – "хто заводив ці фіктивні посередницькі фірми, навіщо і в який спосіб в декілька разів завищувалася вартість обладнання, чи все нове обладнання було встановлено на атомній станції, і яка сума тих самих відкатів, про які так багато всі знають".

На питання, якого рангу високопосадовці "Укрзалізниці" та "Енергоатому" займалися цими оборудками, Наливайченко відповів: "Як ви думаєте? Чи може громадянин, який не має посадових повноважень підписати контракт на декілька мільйонів".

Як відомо, "Укрзалізницю" очолює Володимир Козак, а "Енергоатом" – Андрій Деркач. Обидва балотуються до парламенту за списками Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...