Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмук представив план, за який Ющенко сварив Януковича

П'ятниця, 17 серпня 2007, 12:38

Уряд завершив розробку плану дій щодо боротьби з корупцією до 2010 року.

Відповідну програму презентував на прес-конференції в п'ятницю віце-прем'єр Олександр Кузьмук.

За його словами, програма розроблена на виконання відповідного указу президента Віктора Ющенка та за розпорядженням прем'єр-міністра Віктора Януковича.

Розроблений план дій передбачає, зокрема, вдосконалення антикорупційного законодавства, інститутів державної служби, підвищення кваліфікації державних службовців і посилення ролі громадських організацій, ЗМІ та об'єднань громадян щодо виявлення фактів корупції.

Крім того, план передбачає активізацію роботи правоохоронних органів щодо її запобігання, а також міжнародне співробітництво у цій сфері.

"Корупція в Україні досягла небачених масштабів. І ми розуміємо, що цю справу написами на біл-бордах не вирішиш", - зазначив Кузьмук.

При цьому він підтримав ідею Януковича щодо скасування недоторканності високопосадовців. "Коли ми всі будемо рівні перед законом, тоді ми про корупцію будемо забувати", - вважає віце-прем'єр.

При цьому він зауважив, що програма фінансуватиметься з державного бюджету

На питання, чи не є ця презентація з прихованою підтримкою уряду піар-акцією напередодні виборів, Кузьмук нагадав, що указ президента щодо запобігання корупції був виданий у вересні 2006 року, у жовтні відбулося розширене засідання Кабміну.

У березні 2007, за словами віце-прем'єра, програма була спрямована на розгляд Ради Європи і в липні була повернута з рекомендаціями, які враховані в трьох останніх розділах.

"Тоді ми ще не думали про дострокові вибори, то яка тут піар-акція?", - запитав Кузьмук.

На інше питання про те, чи не є проявом корупції поїздка Януковича до Алтайського краю, віце-прем'єр сказав: "Я не знаю, на чому Віктор Федорович літав, але якщо це не державний літак, то які можуть бути питання".

Як відомо, на початку серпня Ющенко звернувся до Януковича з листом, в якому вимагав від уряду невідкладно вжити рішучих заходів щодо забезпечення ефективної протидії корупції.

При цьому він звернув увагу прем'єра на те, що "досі не затверджений план дій щодо реалізації концепції подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності", схваленої указом президента, а також проігноровано пропозицію стосовно попереднього громадського обговорення проекту зазначеного плану".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування