Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить "коаліціантів" підтримати референдум

П'ятниця, 17 серпня 2007, 13:22

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає лідерів Партії регіонів, КПУ та СПУ підтримати проведення всеукраїнського конституційного референдуму і, водночас, застерігає представників цих партій у ЦВК від протилежного рішення.

Про це йдеться у зверненні Тимошенко до українського народу, оприлюдненому на сайті БЮТ.

При цьому Тимошенко наголошує, що у п’ятницю, 17 серпня, збігає 15-денний строк, коли Центральна виборча комісія "повинна почати процедуру реєстрації ініціативних груп щодо всеукраїнського референдуму".

"...Хотілося б звернутися до лідерів Партії регіонів, Комуністичної та Соціалістичної партії, які делегували своїх представників до ЦВК. Для вас сьогодні наступає момент істини. Оскільки саме сьогодні стане ясно, чи ви насправді дбаєте про інтереси людей, подолання хаосу та наведення порядку в державі, чи піклуєтесь про народні й державні інтереси тільки на словах - в рекламних роликах та на біг-бордах", - йдеться у зверненні.

"Я закликаю вас підтримати проведення Всеукраїнського конституційного референдуму. І водночас застерігаю вас від ухвалення такого рішення, наслідком якого стане те, що ви вже завтра назвете "ПіаРом БЮТ", як це вже було під час реєстрації нашого блоку", - наголошує Тимошенко.

За її словами, БЮТ "такий ПіаР не потрібен – ми вимагаємо тільки захисту невід’ємного народного права на проведення референдуму".

Тимошенко зазначила, що протягом останнього місяця в Україні проведено 771 збори в цілому майже півмільйона громадян, а на 16 серпня до ЦВК було внесено 526 подань щодо ініціативних груп всеукраїнського референдуму.

"Питання, які громадяни пропонують винести на всеукраїнський референдум, не суперечать положенням Конституції та закону "Про всеукраїнський і місцевий референдум", - запевняється у зверненні.

"З огляду на це, ми вважаємо, що Центральна виборча комісія не може перешкоджати проведенню всеукраїнського референдуму за народною ініціативою або цензурувати ті питання, які народ бажає винести на всеукраїнський референдум", - переконана Тимошенко.

Як відомо, БЮТ пропонує одночасно з виборами до Верховної Ради 30 вересня провести референдум щодо нової Конституції, на який винести 9 питань – щодо форми правління, всенародного обрання суддів, скасування недоторканості для керівництва держави, суддів та народних депутатів, посилення боротьби з корупцією тощо.

Відповідно до закону про всеукраїнський та місцевий референдум, ЦВК у 15-денний строк реєструє ініціативну групу всеукраїнського референдуму, після чого у 3-денний строк видає ініціативній групі свідоцтво про реєстрацію та посвідчення членів ініціативної групи за відповідною формою, наголошується в зверненні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування