Бродський озброївся на вибори Мельниченком

П'ятниця, 17 серпня 2007, 14:34

Микола Мельниченко буде балотуватися у Верховну Раду на дострокових виборах за списком Партії вільних демократів під третім номером.

Список кандидатів у депутати від цієї політичної сили планується затвердити на з'їзді Партії вільних демократів у Києві в п'ятницю, повідомляє Ліга.

Відповідно до проекту списку, перша десятка кандидатів у депутати від Партії вільних демократів буде виглядати таким чином: Сергій Одарич, Михайло Бродський, Микола Мельниченко, Дмитро Видрін, Любов Стасів, Олексій Данилів, Олександр Єльяшкевич, Віктор Чумак, Андрій Юсов, Юрій Сахно. Усі вони, крім Мельниченка і Юсова, – вихідці з БЮТ (Юсов – один із лідерів у минулому партії "Пора").

Одинадцятий номер у списку Партії вільних демократів - Борис Беспалий (депутат 5 скликання від "Нашої України"), тринадцятий - Євгеній Золотарьов (екс-лідер "Пори").

В свою чергу, Беспалий заявляє, що "не надавав згоди на балотування ні за яким виборчим списком" на ці вибори, а про включення свого прізвища до виборчого списку Партії вільних демократів дізнався з Інтернету.

Як відомо, раніше голова Верховної Ради V скликання, лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз не виключив, що "відомий своїми провокаційними записами" майор Мельниченко буде включений у виборчий список СПУ.

28 липня Мельниченко був шпиталізований із діагнозом "крововилив у мозок" у столичну Жовтневу лікарню. Через кілька днів адвокат Мельниченка Павло Сичев заявив, що не виключений факт отруєння його клієнта.

Останні події

У свою чергу, Мельниченко на з'їзді телемостом із лікарні заявив про готовність оприлюднити матеріали "морального аспекту" щодо деяких українських політиків, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

"Я знімаю із себе раніше взяті добровільні зобов'язання не оприлюднювати деякі матеріали морального аспекту, але надалі я буду використовувати зібрані мною факти, не шкодуючи нікого з негідників і мерзотників від політики, демонструючи суспільству їхні справжні обличчя", - сказав він.

За словами Мельниченка, він усвідомлює, що його хвороба - це не звичайна важка хвороба, а "чергова спроба фізичного знищення".

"Відповідальність за те, що зроблено зі мною, я покладаю, у тому числі, на президента Віктора Ющенка, який не хоче, щоб я дожив до суду над Кучмою, оскільки особисто Ющенко дав гарантії недоторканності Кучмі", - заявив він, додавши, що на нього "реально йде полювання" і застосовуються "нелюдські методи впливу".

На з'їзді Мельниченко не був присутній. Свої заяви він робив за допомогою відеозвернення з лікарняного ліжка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування