Комуністи пропонують забрати в Ахметова "Азовсталь"

П'ятниця, 17 серпня 2007, 17:38

Народний депутат Верховної Ради 5-го скликання, перший секретар Донецького обкому Комуністичної партії України Микола Кравченко вважає, що маріупольський меткомбінат "Азовсталь" приватизований незаконно.

"Ми виступаємо за націоналізацію тих підприємств, які незаконно сьогодні приватизовані", - сказав Кравченко, повідомляє "Остров".

На питання, чи вважає він, що меткомбінат "Азовсталь" приватизований незаконно, Кравченко відповів: "Я теж вважаю, що це підприємство незаконно було приватизоване".

"Ряд машинобудівних заводів викуплені за копійки й технології ми знаємо - банкрутили, залишали одну контору, соціальна сфера руйнувалася, і потім за копійки викупляли. Це що, нормальна приватизація?", - додав Кравченко.

"Я займався як перший заступник комітету Верховної Ради Чорноморським суднобудівельним заводом цілий рік. Але ми врешті-решт усе вирішили і через суд повертаємо в державну власність цей завод", - навів як приклад Кравченко.

"Націоналізацію ми бачимо в тому, щоб базові галузі економіки були в руках у держави. Повернути їх революційним шляхом неможливо, але якщо держава втручатиметься як гравець на ринку, й викупляти це, ми бачимо в цьому націоналізацію цивілізовану", - підкреслив лідер донецьких комуністів.

ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" входить до групи Метінвест, яка здійснює стратегічне управління гірничо-металургійним бізнесом компанії "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ). Управляючою компанією групи Метінвест є ТОВ "Метінвест Холдинг".

Власниками ТОВ є голландська компанія Metinvest B.V. (20%) і СКМ (80%). 100% Metinvest B.V належить SCM (Cyprus).

90% СКМ належить народному депутату 5-го скликання від Партії регіонів українському мільярдеру Рінату Ахметову.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News