СДПУ(о) збирається виростити свого президента

П'ятниця, 17 серпня 2007, 18:09

Соціал-демократична партія об'єднана планує висунути свого кандидата в президенти України на майбутніх виборах.

Як повідомив новообраний керівник партії Юрій Загородний на прес-конференції в п'ятницю в Києві, це передбачено в концепції розвитку СДПУ(о) на 5 років, яка була ухвалена в п'ятницю на 21 з'їзді партії.

За його словами, у концепції розвитку відображене прагнення партії повернуться у велику політику.

Загородний відзначив, що концепція розвитку партії складається з програми "мінімум" і програми "максимум".

У програму мінімум увійде "модернізація і реформування партії з метою перетворити партію в боєздатну і стати повноцінним членом політичного життя, а також поновлення роботи з профспілками й іншими громадськими організаціями" - підкреслив Загородний.

Програма "максимум", за словами лідера СДПУ(о), містить в собі заходи щодо завершення роботи над проведенням усеукраїнського референдуму щодо НАТО і Єдиного економічного простору (ЄЕП) і "виховання національного лідера, для участі в президентських виборах у 2009 році".

Загородний також додав, що партія має намір зробити усе для того, щоб повернуться у Верховну Раду на наступних парламентських виборах.

На з'їзді також було затверджено звернення до всіх соціал-демократичних партій і представників лівоцентристських сил із закликом до "зближення і співробітництва", - відзначив Загородний, додавши, що "на даному етапі мова про створення єдиної партії не йде".

За словами новообраного лідера СДПУ(о), на сьогоднішній день "реальний склад партії близько 20 тис. осіб".

Загородний відзначив, що при підрахунку керівництво партії враховувало "тільки тих членів партії, які оформлюють підписку на партійну газету і платять членські внески".

Як повідомлялося, СДПУ(о) вирішила не брати участь у майбутніх позачергових парламентських виборах.

У п'ятницю, на 21 з'їзді партії Загородний був обраний новим лідером СДПУ(о). Першим заступником керівника партії став Ігор Шурма, заступниками - Олексій Мустафін і Юхим Фікс.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News