Партія регіонів змінить Конституцію після виборів. І теж на референдумі?

П'ятниця, 17 серпня 2007, 21:37

Партія регіонів закликає політичні сили припинити маніпулювати ідеєю референдуму зі змін до Конституції.

Про це йдеться в заяві партії, поширеній у п’ятницю ввечері, після того як ЦВК відмовила в реєстрації ініціативній групі БЮТ з проведення всеукраїнського референдуму щодо змін до Конституції.

"Так, народ має беззаперечне право на референдум, на своє волевиявлення. Але те, що пропонує БЮТ, є використанням ситуації невизначеності напередодні виборів з єдиною метою – за будь-яку ціну звернути увагу на себе якомога більшого числа громадян, які 30 вересня підуть до виборчих урн. Далі – хоч трава не рости", - йдеться в заяві партії.

Партія регіонів вважає дії опонентів спробою "маніпулювати громадською думкою, нав’язувати їй ініціативи, підготовлені добре оплаченими політтехнологами".

"В черговий раз ґвалтується Конституція. Написані "на злобу дня" пропозиції стосовно конституційного референдуму штовхають Україну в чергову політичну і соціальну кризу", - заявляють регіонали.

Партія регіонів вказує, що завжди підтримувала ідею продовження конституційної реформи в Україні.

"Але реформа повинна відбуватися виключно і жорстко в конституційному полі. Продовження реформи повинно проходити на основі консенсусу між усіма політичними силами і бути спрямованим на збереження стабільності та громадського миру в Україні", - наголошують регіонали.

"Саме тому Партія регіонів заявляє: реформа політичної системи обов’язково буде продовжена і затверджена, як того вимагає Конституція, на всенародному референдумі. Але після виборів до Верховної Ради", - йдеться у заяві.

Водночас, на думку регіоналів, сьогоднішні кроки БЮТ спрямовані "лише на одне – на намагання будь-якою ціною привернути увагу до своєї політичної сили, будь-якою ціною повернутися до влади, до ручного управління державою".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...