Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко обіцяє повернутися до справи Щербаня

Субота, 18 серпня 2007, 12:13

Лідер блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" Юрій Луценко запевняє, що в разі перемоги демократичних сил на виборах, справи, які були порушені щодо колишнього губернатора Сумської області Володимира Щербаня будуть відновлені і доведені до завершення.

Про це він заявив в п'ятницю на мітингу в Сумах, на який зібралися близько 2-х тисяч сумчан, повідомляє УНІАН.

За словами Луценка, нині правляча влада, напевно, вважає, що жителі Сумщини "забули про Щербаня".

"Я робив і буду робити все, щоб кримінальні справи проти "Петровича" (Луценко мав на увазі Володимира Петровича Щербаня) були доведені до завершення", - заявив лідер НУ-НС.

Як повідомлялося, Щербань обіймав посаду голови Сумської ОДА з грудня 2002 року по січень 2005 року.

В Україні Щербаня обвинувачували у скоєнні ряду тяжких злочинів, таких як зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень, вимагання, шахрайство з фінансовими ресурсами та інших.

Щербань 4 листопада 2006 року повернувся до України зі США, де він був затриманий 12 жовтня 2005 року за порушення візового режиму.

Після прибуття до України Щербань був доставлений в Генпрокуратуру, яка вирішила відпустити його на поруки народних депутатів від Партії регіонів.

У березні цього року Генпрокуратура закрила кримінальні справи проти Щербаня.

6 липня генеральний прокурор Олександр Медведько заявив, що наполягає, що кримінальні справи проти екс-голови Сумської обласної державної адміністрації Щербаня закрито на законних підставах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування