ЮЩЕНКО ПОГОДИВСЯ НА ПРОПОЗИЦІЮ ЯНУКОВИЧА, АЛЕ В НАСТУПНОМУ СКЛИКАННІ

Субота, 18 серпня 2007, 13:04

Президент Віктор Ющенко пропонує провести спеціальне засідання Верховної Ради щодо скасування депутатських пільг на сесії парламенту VI скликання і називає "шоу" ініціативи проведення позачергової сесії ВР V скликання.

Про це Ющенко сказав журналістам у Полтавській області, коментуючи пропозицію прем`єра Віктора Януковича скасувати пільги високо посадовцям найближчим часом на позачерговому засіданні парламенту.

Президент висловив здивування, чому питання скасування пільг та преференцій порушується в такому контексті.

"Чому так, з особливим піднесенням, сьогодні команда, на жаль до якої належить і прем’єр-міністр, взялася за тему мусування позачергового зібрання Верховної Ради", - сказав Ющенко.

За його словами, всі добре розуміють, що рішення, ухвалене парламентом V скликання, буде нелегітимним.

"Всім добре відомо, що всі рішення, ухвалені парламентом за останні чотири місяці, є нелегітимними. І здавалося б тоді, коли іде пік дискусії про привілеї, пропонується організувати неправомочне засідання Верховної Ради і робити на цьому шоу", - сказав президент.

Звертаючись до прем’єра та інших політиків, які сьогодні пропонують провести вищезазначене засідання, Ющенко підкреслив, що він серйозно вимагає скасування пільг для депутатів.

"Для мене це не шоу, я не конкурую сьогодні у виборчій кампанії, але я переконаний, що люди, від яких залежить це рішення – а воно залежить від парламенту, - яка б ініціатива президента не була, мені потрібні партнери, мені потрібні союзники для того, щоб це питання ухвалити в парламенті", - сказав Ющенко.

Він закликав усі політичні сили шанувати українське суспільство і заявити, що вони підтримують ініціативу скасування депутатської недоторканності та готові після завершення виборчої кампанії провести спеціальне засідання парламенту, присвячене скасуванню пільг для всіх ешелонів влади, а також депутатської недоторканності.

"Це те, що ми перше повинні зробити, оскільки я переконаний, що звідси є витоки великого суспільного лиха, глибокої корупції, яка проникла у всі щаблі влади", - сказав президент.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування