Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У неділю в центрі Києва людей били кастетами і стріляли

Понеділок, 20 серпня 2007, 12:08

У неділю біля Десятинної церкви в Києві відбулася бійка православних і язичників-вогнепоклонників.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Української православної церкви (Московський патріархат).

За даними прес-служби, у неділю, на свято Преображення Господня, до закінчення служби "стали підтягуватися люди у вишиванках (ритуальний одяг язичників), потім підійшов загін із 20 чоловік бритоголових скінхедів".

Православні викликали підкріплення і міліцію.

"Але поки вона приїхала, почалася бійка, один з парафіян був побитий кастетами й одержав важкі черепно-мозкові травми. Охоронець однієї з парафіянок, яка була на службі, зробив постріл у повітря, а потім гумовою кулею ранив одного з нападників. Ним виявився язичник з Одеси, який прибув для захоплення храму", - відзначає УПЦ МП.

Прес-служба повідомляє, що православним вдалося витиснути нападників до історичного музею.

"Але до них на допомогу прийшла ще одна група молодчиків з емблемами свастики. Бійка продовжувалася вже з ними і закінчилася з приїздом міліції, яка затримала біля двох десятків нападників", - повідомляє прес-служба церкви.

"У нападі на храм, крім язичників і філаретівців (віруючі УПЦ Київського патріархату, головою якої є Філарет), брали участь і уніати, які принесли газети, що рекламували колишнього народного депутата Тягнибока (очолює націоналістичне Всеукраїнське об'єднання "Свобода"). Напевне, прийшли розім'яти кістки після форуму, який завершився в Києві, УГКЦ, присвячений "молодіжним проблемам", - стверджує УПЦ МП.

У Центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві підтвердили, що в неділю біля входу до Національного музею історії людина одержала вогнепальне поранення.

"Відбувся конфлікт між віруючими, а група з 15-20 молодих людей спортивного вигляду спробувала спровокувати бійку", - повідомили в міліції.

За даними ЦГЗ, один із чоловіків одержав забиття головного мозку і перелом основи черепа. Інший учасник подій зробив попереджувальний і прицільний постріли гумовими кулями з пістолета "Форт-17", внаслідок чого інша людина одержала поранення в область грудної клітини.

"Після стрілянини усі розбіглися. За фактом вчинення хуліганства групою осіб порушена кримінальна справа", - відзначили в ЦГЗ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...