Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко кличе Януковича, Мороза і Ко на "правильну дорогу"

Понеділок, 20 серпня 2007, 12:28

Президент Віктор Ющенко закликає лідерів політичних сил, що беруть участь у виборах до Верховної Ради, забезпечити дотримання закону та проведення чесної передвиборчої кампанії.

Про це він заявив на прес-конференції "Влада для народу, а не для політиків", говорячи про ключові, на його думку, питання, пов’язані з виборчим процесом.

"Максимальна чесно, справедливо, виключно у правовому полі нам треба забезпечити проведення виборчої кампанії. Починаючи від того, що є закон про вибори, який, здається, врахував пропозиції всіх політичних учасників", - зазначив Ющенко.

"На жаль, появилися виборчі спекуляції вже починаючи з виборчого процесу. В тому числі, і на предмет реєстрації чи своєчасної реєстрації тих чи інших учасників (виборів)", - наголосив він.

При цьому Ющенко визнав, що розуміє, що "політичні вибори – це завжди найлютіша політична боротьба, де дуже часто не працює розум, а працюють емоції".

"Давайте прямувати правильною, політичною, чесною дорогою, яка тільки через пряме, законне політичне змагання визначає в Україні переможців. Ніякі інші трюки, ніякі інші спекуляції не повинні бути інструментарієм сьогоднішніх політиків" - звернувся президент до лідерів політичних сил.

"Давайте привчатися до політичної культури. Я закликаю до цього як лідерів політичних сил, так і інституції, які забезпечують виключно правове поле проведення виборів", - додав Ющенко.

При цьому він переконаний, що парламентські вибори "будуть чесні, у відповідності до законодавства", в "рядах правоохоронних структур позиції зміняться в контексті святості відношення до закону", а суспільство "не допустить будь-якої фальсифікації виборів".

Президент також знову торкнувся теми скасування депутатської недоторканності.

"Я її висуваю не як політичний клич, вибачте, навіть не як прохання до політичних сил, – з розумінням віднестися до цього. Я буду це робити не залежно від того, підтримають мене політичні сили чи не підтримають", - сказав Ющенко

При цьому президент наголосив, що "закон повинен рівно працювати для всіх... до якоїсь міри, це є ілюстрація відкритості нашого суспільства – в тому числі, і політичних "зливків" цього суспільства".

"Я буду користуватися кожним моментом, кожним біг-бордом, кожним контактом із журналістом і громадянином... Люди, не дайте можливості, щоб вас заспали. Звідси починається історія української корупції", - зазначив Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування