Ющенко не потішить Мороза і Симоненка

Понеділок, 20 серпня 2007, 13:33

Референдум щодо недовіри президенту може бути ініційований у тому разі, якщо будуть знайдені ознаки незаконних дій його діяльності.

Про це заявив президент Віктор Ющенко, коментуючи ініціативу Мороза і компартії провести референдум щодо недовіри йому.

За словами Ющенка, підстави проведення відповідного референдуму чітко визначені в конституції.

"Якщо є підстави оцінювати як незаконну діяльність президента, тоді виникає поле для постановки питання в такому ракурсі", - пояснив він.

"Але я можу сказати своїм опонентам, і перш за все Морозу і комуністам – такої нагоди я не дам", - заявив Ющенко.

Відповідаючи на питання, чому у передвиборчій рекламі "Нашої України" приховано використовується його імідж, він сказав:

"Пам’ятаю, що я є президентом України і не ставив завдання схилятися до тієї чи іншої політичної сили, хоча і у мене є свої політичні погляди".

При цьому Ющенко закликав всі політичні сили підтримати його соціальні ініціативи і знайти консенсус у їхньому впровадженні, незалежно від виборчої програми кожної сили.

"З тих трьох проривів треба робити один український прорив. Із тих десятка соціальних ініціатив нам треба робити одну соціальну політику 2008 року", - сказав він.

"Ми повинні шукати спільний знаменник. Виникає питання: цей спільний знаменник потрібно шукати на програмі однієї політичної сили, чи краще знайти консолідовану підтримку для ключових 7-10 національних пріоритетів?" – спитав Ющенко.

Він висловив переконання , що "другий варіант є оптимальним".

"Це не є адміністративний тиск, це форма звернення до політичних сил", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування