Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить не вірити в "манну небесну" від "спекулянтів"

Понеділок, 20 серпня 2007, 13:57

Президент Віктор Ющенко закликає виборців України не вірити передвиборчим обіцянкам політичних сил, що спекулюють на соціальних проблемах.

"30 вересня вибори можуть відбутися тільки в тому випадку, коли кожен виборець продемонструє своє сумління, коли він поставиться до цього як до вибору свого майбутнього... Виборець, який не піддався на пусті агітки, виборець, який носить державницьку позицію.., який не підтримає ті політичні спекуляції, які вже виникають, і багато будуть пропонувати в наших політичних змаганнях", - заявив він.

"Я б просив кожного виборця бути достойним громадянином, достойним українцем. Не вірити, що прийде манна з небес. Вірити в те, що, засукавши рукава, своєю працею ми можемо змінити Україну – при умові, що у нас всі будуть рівні перед законом, при умові, що у нас буде професійна, патріотична і відповідальна влада. Будьте мудрі!", - закликав Ющенко на прес-конференції у понеділок.

За словами президента, "під час виборів до Верховної Ради всі політичні сили стають дуже добрими, розкривають мішки з грішми – присутність грошей в тих мішках зовсім не обов’язкова – і починають формувати політичні агітки".

"Я хотів би призвати всі політичні сили – особливо в соціальному пакеті - бути справедливими і достойними", - закликав голова держави.

При цьому Ющенко "як президент, економіст, колишній голова Національного банку" зазначив, що "безумовно, у цій країні є колосальні можливості для соціального прогресу".

Він також зазначив, що "важко пояснити, повірте, економічно, коли, з одного боку, 8% - ріст ВВП, з іншого боку, 11% - ріст заробітної плати, а ціни споживчого кошику – 13,5%".

"Скажіть, будь ласка, коли наступить той "розовий" період, коли при таких, власне кажучи, досить унікальних макроекономічних темпах, які стосуються України останні 6-7 років, ми будем концентрувати соціальну політику, яка носить одні з найнижчих соціальних стандартів? Куди йдуть гроші? Чому ми так розпоряджаємося ними?", - наголосив президент.

"Ми можем радикально змінити українську соціальну політику. Поставити в центр речі, які відповідають нашим устремлінням як політичним, так і власне, громадським", - зазначив Ющенко, додавши, що на соціальні потреби "не так багато коштів треба, але повинна бути сформована цілеспрямована соціальна політика".

"Прикро, що ми живем з виконавчою владою, яка не має плану дій, яка не має програми, яка не володіє реформаторським духом, яка не планує і не пропонує суспільству економічні реформи", - пошкодував Ющенко

Прим цьому президент звернувся до політичних сил, що беруть участь у виборах, "не вдаватися до політичних спекуляцій".

"Ми можемо багато чого зробити, якщо об’єднаємо цю позицію і забезпечимо її виконання у майбутньому парламенті. Я всіх запрошую виходити із цілковитої правди", - додав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування