Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога дипломатично поховав ідею Тимошенко про референдум

Понеділок, 20 серпня 2007, 16:40

Голова секретаріату президента Віктор Балога вважає, що проведення референдуму щодо нової Конституції в день позачергових парламентських виборів зашкодить роботі над Основним Законом.

“Голосування 30 вересня важливе, як ніколи, адже саме з ним люди пов’язують надію на якісне оновлення влади. Тому доповнення виборів іншим важливим загальнодержавним заходом – референдумом щодо Конституції – автоматично поділить увагу людей надвоє. Для докладного вивчення конституційних ініціатив потрібен час - не затягнутий, але достатній”, - цитує Балогу прес-служба "Нашої України" – "Народної Самооборони".

Водночас він вважає, що робота, яку провів БЮТ із організації конституційного референдуму, "заслуговує на велику".

“Ми одержали наочне підтвердження, що зміни до Конституції – це вимога не лише політичних партій. Цього усвідомлено потребує суспільство”, - сказав Балога.

Керівник штабу НУНС висловив упевненість у тому, що всенародне обговорення проекту оновленої Конституції неодмінно відбудеться.

Водночас Балога вважає, що зміни до Конституції слід опрацьовувати на основі "глибокого аналізу вітчизняної державотворчої практики, кращих зразків світового конституційного права".

“Ще не зроблені всі висновки з нашого недавнього минулого, в умовах розгорнутої виборчої кампанії деякі підводні камені у владно-політичних конфігураціях можуть залишитися непоміченими. Експрес-метод підготовки нової редакції найголовнішого документа країни може обернутися серйозними помилками”, - сказав він.

Як відомо, раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляла про необхідність проведення всенародного референдуму щодо нової Конституції 30 вересня. Водночас ЦВК не зареєструвала ініціативні групи, які БЮТ створив для початку процесу збору підписів за референдум.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...