Шаповал відзвітував Ющенку про здійснення своєї місії

Понеділок, 20 серпня 2007, 17:33

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал відзвітував перед президентом Віктором Ющенком про хід підготовки та організації проведення позачергових виборів до Верховної Ради 30 вересня 2007 року.

Зокрема, Шаповал поінформував Ющенка про утворення у визначені законом про вибори депутатів строки (до 6 серпня) усіх 679 робочих груп обліку виборців, а також про їх забезпечення приміщеннями, телефонними лініями, комп’ютерною технікою.

Він також повідомив, що на сьогодні майже в усіх регіонах списки виборців передані архівними установами до робочих груп обліку виборців, інформує прес-служба президента.

Постановою ЦВК від 13 серпня було утворено окружні виборчі комісії у всіх 225 територіальних виборчих округах з позачергових парламентських виборів 30 вересня.

Станом на понеділок, 20 серпня, Центрвиборчкомом зареєстровані кандидати у депутати від 9 політичних партій, виборчих блоків партій.

Крім того, повідомив Шаповал, ЦВК вже надала дозвіл на здійснення спостереження за позачерговими парламентськими виборами 6 громадським організаціям, зареєстрованим в Україні.

Планується, що з 20 серпня участь у спостереженні за парламентськими виборами в Україні візьмуть 60 довготермінових спостерігачів, а у день голосування також 600 короткотермінових спостерігачів від Бюро з демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ.

Також під час зустрічі було відзначено, що завдяки сприянню президента став можливим приїзд місії ОБСЄ зі спостереження за виборами в Україні.
.
Як сказано в повідомленні, визначивши указом від 4 липня цього року заходи на забезпечення реалізації виборчих прав громадян, законності, прозорості та відкритості виборчого процесу на позачергових виборах до Верховної Ради, Ющенко "гарантував чесний характер переобрання парламенту".

"Україна в даний час знаходиться на важливому етапі виборчого процесу – стадії ведення передвиборної агітації більшістю суб’єктів виборчого процесу. Виборчий процес повинен пройти спокійно, демократично і цивілізовано", - наголосив під час робочої зустрічі Ющенко.

У розмові взяла участь заступник голови секретаріату президента – представник президента у Конституційному Суді та в ЦВК Марина Ставнійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...