Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче перетворити референдум Тимошенко на жувальну гумку

Понеділок, 20 серпня 2007, 17:33

Прем'єр Віктор Янукович вважає, що перед тим, як ініціювати проведення конституційного референдуму, необхідно створити робочу групу з представників різних політичних сил і гілок влади.

Таку думку він висловив у понеділок у Чернігові в інтерв'ю журналістам, коментуючи заяву президента про те, що всеукраїнський референдум необхідно провести у визначений законом термін, тобто через 3-4 місяці з моменту ініціювання.

"Для цього треба створити робочу групу, яка б складалася з представників різних політичних сил, представників усіх гілок влади, інституту президента, а потім, за результатами цієї роботи, розглянути це питання і дати на нього відповідь", - відзначив Янукович.

Прем'єр висловив задоволення тим, що президент підтримав його точку зору про те, що перед тим, як виступити з ініціативою проведення такого референдуму, головні політичні сили повинні провести між собою консультації.

Говорячи про можливість винесення на референдум питання про політичну реформу, Янукович відзначив, що він "не підписував цю політичну реформу, як кандидат у президенти Віктор Ющенко в грудні 2004-го".

Водночас, за словами прем'єра, політична реформа вже другий рік здійснюється в Україні.

"Для того, щоб зробити оцінку, що вона (політреформа) дає державі, що вона дає суспільству, потрібен час. Ми зробили висновки", - відзначив він.

Коментуючи можливе проведення референдуму після виборів, Янукович відзначив, що це може дестабілізувати ситуацію в країні.

"Починати після виборів будь-які спроби дестабілізувати ситуацію через будь-які дії - референдуми, укази і таке інше - це знову таки вести Україну шляхом політичної й економічної нестабільності", - підкреслив він.

За його словами, необхідно до цього підійти з усією відповідальністю, виважено, "щоб не повторити, що відбулося з квітня цього року, коли вийшли укази президента, які дестабілізували ситуацію".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування