Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шаповал поскаржився Цушку на НУ-НС

Понеділок, 20 серпня 2007, 18:03

Центральна виборча комісія спрямувала скаргу СПУ щодо незаконної агітації з боку НУ-НС до Міністерства внутрішніх справ.

За відповідне рішення проголосували вісім із 14 членів ЦВК.

До проекту рішення на пропозицію Михайла Охендовського було додано розділ, яким скарга залишається без розгляду по суті для проведення розслідування.

Як пояснив Охнендовський під час засідання ЦВК, саме правоохоронні органи мають розібратися у фактах викладених у скарзі.

"З одного боку надходить скарга до ЦВК, в якій суб’єкт звернення каже про те, що невідомі особи під час виборчого процесу розміщують на носіях зовнішньої реклами в Києві матеріали з гаслами "Ми скасуємо депутатську недоторканість" та символікою, яка за зовнішніми ознаками нагадує символіку Нашої Україна-Народної самооборони", - зазначив він.

"Водночас представник НУ-НС у ЦВК каже про те, що блок не має жодного відношення до цих матеріалів", - додав Охендовський.

"Тому виникає питання: якщо законом про вибори сказано, що замовником реклами заборонено бути будь-якій особі, крім ЦВК та партій і блоків, а ЦВК і НУ-НС не замовляли, то хтось це зробив у порушення вимог закону. Можливо, з метою дискредитації суб’єкту виборчого процесу", - зазначив він

У такий спосіб, за словами Охендовського, ЦВК намагається захистити блок НУ-НС від дискредитації.

Раніше на засіданні ЦВК представник НУ-НС Роман Зварич сказав, що не заперечує проти спрямування карги СПУ до правоохоронних органів, оскільки тепер він (Зварич) має "повну інформацію щодо використання соціальної реклами, зокрема лист за підписом голови блоку до рекламодавців із проханням цю рекламу скасувати".

"Єдине я не розумію, на що сподіваються члени ЦВК з боку органів міліції, яка зобов’язана діяти виключно на основі процесуального кодексу і закону про міліцію", - зазначив він.

"З таким же успіхом можна було б також направити для прикладу фотографію з Кінахом, який зараз допомагає БЮТ прорватися на цих виборах, будучи кандидатом за списком Партії регіонів", - зазначив Зварич.

Ще раніше на засіданні підписант скарги від СПУ Ярослав Романчук вимагав від ЦВК розглянути дану скаргу, мотивуючи це тим, що після відмови у її розгляді, усі порушення були виправлені.

Після виступу Романчука голова ЦВК Володимир Шаповал сказав, що в нього склалося враження, що оскаржувач заздалегідь не задоволений рішенням ЦВК.

Однак, не дивлячись на це, рішення згодом було прийнято.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...