ЦВК знов відмовила Тимошенко і зареєструвала ОБСЄ

Понеділок, 20 серпня 2007, 18:04

Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації ще 295 ініціативним групам щодо проведення всеукраїнського референдуму.

За відповідне рішення проголосували 10 із 14 членів ЦВК.

Підстави для відмови – ті самі, що й минулого разу: невідповідність питань, винесених на референдум, Конституції України.

Водночас на засіданні у понеділок ЦВК зареєструвала передвиборчий список Всеукраїнського об‘єднання "Свобода", попередньо повторно відмовивши у реєстрації трьом з її кандидатів.

Також ЦВК зареєструвала уповноважених керівників Комуністичної партії у територіальних виборчих округах і затвердила порядок розподілу керівних посад у дільничних виборчих комісіях.

Окрім цього, ЦВК зареєструвала спостерігачів від ОБСЄ, Міжнародного республіканського інституту і Міжнародної громадської організації "За справедливі вибори" у кількості відповідно 63, 2, 40 осіб.

Водночас, відповідаючи на питання журналістів після засідання ЦВК, її представник Михайло Охендовський зазначив, що до 25-го серпня (останній день для висування кандидатів) кількість партій та блоків учасників виборчого процесу може зменшитися.

За його словами, незважаючи на те, що у ЦВК на даний момент знаходяться 35 повідомлень про проведення з‘їздів щодо висування кандидатів, "це не означає, що буде саме 35 суб‘єктів, оскільки грошову заставу на сьогоднішній день внесли 10 суб‘єктів, із яких 9 вже зареєстровано".

"До 25-го серпня кількість імовірних суб‘єктів може зменшитися. 35 – це максимально можлива цифра", - відзначив Охендовський.

На запитання, яка партія або блок із ще не зареєстрованих внесла грошову заставу, він сказав, що волів би з цього приводу "зберігати інтригу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування