Цушко перевів паспортні "стрілки" на Балогу

Понеділок, 20 серпня 2007, 18:25

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко заявляє, що відповідальність за проблеми із видачею закордонних паспортів несе голова секретаріату президента Віктор Балога.

Про це він сказав на прес-конференції у Дніпропетровську, повідомляє УНІАН.

"Я б рекомендував Балозі дивитися, які укази готуються на підпис президенту (він за це відповідає за посадою). Проблема паспортів почалася з 11 травня, після видання указу президента про відміну паспортів на паперових носіях”, - зазначив міністр.

За його словами, "не треба було поспішати", оскільки є час до 2010 року.

На думку Цушка, напруга створена спеціально, аби "підставити МВС”. Цим самим, за його словами, міністерство поставили в складні умови перед масовими літніми відпустками. Міністр, підкреслив, що саме зазначений указ змусив МВС на "кабальних умовах” укласти угоди щодо виготовлення паспортів.

"За кордоном сьогодні визнають наш звичайний червоного кольору закордонний паспорт, я сам пересвідчився”, - наголосив міністр.

Як відомо, 12 травня 2007 року президент видав указ, яким надано можливість оперативного вирішення питання запровадження нового зразка паспорта громадянина України для виїзду за кордон і його централізованого виготовлення та видачі.

Тим же указом президент постановив, що закордонні паспорти для громадян України старого зразка є чинними впродовж терміну їхньої дії.

Водночас МЗС 13 червня порушило питання щодо проблем, які виникли із затримкою видачі закордонних паспортів громадянам України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування