Семенюк думає, що Ющенку не подобаються її умови

Вівторок, 21 серпня 2007, 08:51

Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк вважає, що заява президента Віктора Ющенка про припинення приватизації Одеського припортового заводу пов'язана з невдоволенням його оточення прозорими й жорсткими умовами конкурсу.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу ФДМ.

"Всі заяви президента про припинення приватизації Одеського припортового заводу пов'язані з тим, що олігархи, а також ідеологи ваучерної приватизації, яка проводилась без інвестзобов’язань, які оточують керівника держави, незадоволені прозорими й жорсткими умовами конкурсу й великими соціальними зобов'язаннями, які покладаються на інвестора", - сказала Семенюк журналістам.

Вона нагадала, що саме президент наполягав на приватизації Одеського припортового заводу, найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" і найбільшого виробника турбінного обладнання "Турбоатом", вимагаючи включення їх до приватизаційного переліку як умову підписання ним закону про бюджет на 2007 рік.

Прес-служба підкреслила, що Семенюк неодноразово заявляла, що особисто вона виступає проти приватизації Одеського припортового заводу, й підтримувала прийняття Верховною Радою закону про включення ОПЗ до переліку об'єктів, які не підлягають приватизації.

"На жаль, цей закон був скасований, і Одеський припортовий на вимогу президента пішов на приватизацію", - зазначила Семенюк.

При цьому вона уточнила, що як керівник ФДМ вона повинна забезпечити проведення приватизації ОПЗ на найвищому рівні.

"І Фонд створив для цього всі необхідні умови. Одеський припортовий, як "Криворіжсталь", як "Луганськтепловоз", як всі інші підприємства, буде продаватися на прозорому конкурсі, за участю засобів масової інформації, під відеокамерами", - додала вона.

Як відомо, Ющенко виступає проти приватизації Одеського припортового заводу.

Секретаріат президента 15 серпня заявив, що вивчає умови продажу ОПЗ, і не виключив можливості припинення приватизації.

15 серпня Фонд державного майна виставив на продаж 99,52% акцій ОПЗ.

Завод складається з виробничої частини, яка випускає аміак і азотні добрива, а також транспортної, яка перевалює як власний, так і привізний аміак і карбамід у порту "Південний".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування