Янукович хоче розширити права регіонів

Вівторок, 21 серпня 2007, 10:53

Реформа місцевого самоврядування повинна розширити права регіональних влад, заявив прем’єр-міністр Віктор Янукович у понеділок в ефірі Чернігівської обласної ТРК "Сівер-Центр".

"Реформа місцевого самоврядування назріла, її треба проводити", - цитує його УНІАН.

Як пояснив керівник уряду, лише 5 областей в Україні є донорами, решта – дотаційні.

Тому, на думку Януковича, слід надати більше прав місцевому самоврядуванню і створити мотивацію для розвитку депресивних територій.

"Розширення прав регіонів, створення умов для розвитку самоврядування – підхід, що надає можливість керувати ситуацією на місцях", - підкреслив прем’єр.

На думку Януковича, гнучкий механізм управління територіями з наданням переваг місцевим владам сприятиме зростанню відповідальності регіональної влади перед населенням.

Водночас він закликав підійти до реформи виважено. Прем’єр наголосив, що процес передачі прав регіонам має бути поступовим і контролювати його повинна держава.

"Нам треба, щоб реформа почалася і йшла у напрямку передачі прав регіонам, але варто тримати руку на пульсі цього процесу", - зауважив Янукович.

Він сказав, що розглядає реформу місцевого самоврядування як складову конституційної реформи і не окреслює часові рамки її проведення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування