Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перший етап реєстраційного забігу на перевибори пройшли 62 партії

Вівторок, 21 серпня 2007, 11:17

Станом на 24 годину 20 серпня Міністерство юстиції видало копії статутів та свідоцтв для участі у виборах 62 політичним партіям.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Прес-служба відзначає, що 20 серпня – "крайній термін висування кандидатів у народні депутати на позачергові вибори 30 вересня 2007 року".

"Починаючи від 2 серпня 2007 року (початку виборчої кампанії) 64 політичні партії звернулося із запитом до Міністерства юстиції з проханням завірити копії статутів та свідоцтв з метою участі у позачергових парламентських виборах 30 вересня", - йдеться у повідомленні.

"Ще 2 партії, які звернулися із відповідним запитом до Мін'юсту, не змогли надати у встановлений законом термін усіх необхідних документів", - додає прес-служба.

Зокрема, щодо Селянської партії України триває перевірка легітимності голови партії. Переобрання керівника партії оскаржив колишній лідер цієї політичної сили Олександр Яворський.

У цьому зв'язку Міністерство юстиції проводить перевірку дотримання положень статуту партії при зміні керівника.

Документи ще однієї партії - Партії Труда, подав до Міністерства юстиції нелегітимний керівник.

Згідно з інформацією, раніше представленою до Мін'юсту самою партією, головою цієї політичної сили є інша особа.

Крім того, копія статуту, надана міністерству для засвідчення, була знята з нечинної застарілої редакції цього документу. Оригінали статутних документів були відсутні.

Щодо інших політичних сил, які виявили бажання взяти участь у позачергових парламентських виборах 30 вересня, Міністерство юстиції не мало претензій до представлених документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування