У Херсоні подумали, що ліс загорівся для Ющенка

Вівторок, 21 серпня 2007, 12:01

У Херсонській області палає близько 2 тисяч гектарів лісу, в деяких осередках займання гасіння пожежі триває вже другу добу.

Голова обласної державної адміністрації Борис Сіленков заявив, що пожежа у районі сіл Гладківка та Малі Копані – ланцюжок у списку "незрозумілих пожеж", які сталися останнім часом у Херсонській області, повідомляє ICTV із посиланням на УНІАН.

Він також не виключає, що підпал могли організували з метою зриву візиту президента Віктора Ющенка до Херсонської області 21 серпня.

Утім, губернатор вважає найвірогіднішою версією пожежі бізнес-інтереси тих структур, які після пожежі вирубують ліс і експортують його за межі України.

"Я вважаю, що це умисний підпал. Сьогодні в районі Раденська затримали палія, який розраховував, що вогонь досягне газової системи високого тиску. Але помилився щодо напрямку вітру", - сказав губернатор.

Також, за інформацією Сіленкова, правоохоронні органи Цюрупинського району, де також була зафіксована пожежа, мають інформацію про людей, які займаються такими підпалами.

Об 11.30 понеділка у Голопристанському районі Херсонської області на території Кардашинського лісництва на площі близько 200 га спалахнула пожежа, яка через високу температуру повітря та посилення вітру з 15.00 20 серпня почала різко збільшуватися.

За словами працівників МНС, це наймасштабніша пожежа за все літо. Раніше в цьому ж урочищі, тільки поблизу села Кардашинка, рятувальникам вдалося загасити вогонь на площі 50 гектарів. Загрози населеним пунктам, жертв і постраждалих на ранок вівторка не було, повідомляв УНІАН.

У другій половині дня понеділка також палала змішана лісова пожежа на площі близько 100 га на території Цюрупинського лісництва Херсонської області.

Крім того, за повідомленням МНС, у Миколаївській області палало 80 гектарів лісу, 75 з яких – верховий. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування