Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура стала на захист журналістів

Вівторок, 21 серпня 2007, 12:31

Прокуратура Чернівецької області готує позов до Сокирнянської райради Чернівецької області на підтримку журналістів місцевого радіомовлення.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Так, за дорученням генпрокурора прокуратурою Чернівецької області було проведено перевірку інформації, викладеної 1 серпня 2007 року у газеті "Голос України" "Під облдержадміністрацією голодує радіожурналістка".

У статті йшлося про конфліктну ситуацію, яка виникла між Сокирнянською районною радою Чернівецької області та редакцією місцевого радіомовлення.

На думку голови райради, журналісти у своїх передачах надавали недостовірну інформацію, і це стало приводом звернення до суду з відповідним позовом, йдеться у повідомленні.

Не дочекавшись результатів судового розгляду, районна рада ухвалила рішення про свій вихід зі складу засновників редакції Сокирнянського районного радіомовлення.

Рішенням районного суду, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду Чернівецької області, у задоволені позовних вимог райради відмовлено.

Таким чином спростована мотивація ухвалення рішення про вихід райради зі складу засновників.

За результатами перевірки, прокуратурою області принесено протест на рішення районної ради, прийняте в порушення вимог ст. 59 закону "Про місцеве самоврядування в Україні та регламенту Сокирнянської районної ради".

У зв'язку з тим, що депутати райради більшістю голосів відхилили протест, прокуратура області готує позов до місцевого суду "на підтримку твердої позиції радіожурналістів, який буде подано найближчими днями".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування