Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернаторів Ющенка спіймали на агітації, а ворогів Тимошенко – на "Юліаді"

Вівторок, 21 серпня 2007, 13:42

Комітет виборців України зафіксував випадки агітації, що проводиться окремими представниками виконавчої влади під час виборчої кампанії.

"КВУ висловлює глибоку стурбованість тим фактом, що окремі представники виконавчої влади, задіяні у виборчій кампанії, всупереч власним обіцянкам, не пішли у відпустку, а їх діяльність можна кваліфікувати, як агітацію", - сказано у звіті КВУ за період 10-20 серпня 2007 року.

Так, за даними організації, голова Одеської облдержадміністрації Іван Плачков, який був призначений на посаду керівника регіонального штабу виборчого блоку НУ-НС, не пішов у відпустку на час виборчої кампанії.

Також не залишили своїх посад голова Ренійської РДА Андрій Булгаков (керує районним штабом НУ-НС) та голова Білгород-Дністровської районної ради Микола Адиров (районний штаб Партії регіонів).

Незрозумілим є статус голови Херсонської облдержадміністрації Бориса Сіленкова, якого призначили у липні головою обласного передвиборчого штабу "Нашої України – Народної самооборони”.

"Він публічно пообіцяв піти у відпуску та написав заяву про це прем’єр-міністру Віктору Януковичу. Але заява досі не підписана", - констатує КВУ.

Також до КВУ звернувся Блок Юлії Тимошенко з заявою щодо демонтажу рекламних носіїв БЮТ в місті Києві.

Так, 16 серпня, на мосту Патона комунальні служби ліквідували зовнішню агітацію БЮТ, мотивуючи це рішенням рекламного управління КМДА, оскільки зразки такої продукції не були зареєстровані в ЦВК.

Однак КВУ вважає, що відповідне управління КМДА підійшло упереджено до вирішення цього питання, що призвело до порушення прав суб‘єкта виборчого процесу.

Крім того, КВУ зафіксував факти поширення агітаційної продукції, яку можна кваліфікувати, як "чорний ПР".

Зокрема, у розпорядження Запорізького КВУ потрапили перші примірники агітаційної продукції, що являють собою брошуру формату А5 з 26 сторінок під назвою "Юліада".

"Основною "героїнею" книги виступає Юлія Тимошенко, образ якої змальований виключно в негативній та образливій формі. Також в брошурі лунають образи на адресу президента та лідерів блоку "Наша Україна - Народна самооборона", - йдеться у звіті КВУ.

Водночас КВУ критично оцінює спроби окремих політичних штабів на місцях "перевести господарські та особистісні конфлікти, випадки кримінальних злочинів чи хуліганства у політичне русло, прикриваючись виборчою кампанією".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування