Симоненко каже, що у Ющенка змінили "технологію адміністративного втручання"

Вівторок, 21 серпня 2007, 13:47

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко заявляє, що Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав ЦВК визначити порядок підтвердження нездатності виборця самостійно пересуватися і голосувати на виборчій дільниці за вказівкою секретаріату президента.

Про це він заявив у Миргороді, коментуючи відповідне рішення окружного адміністративного суду Києва від понеділка, повідомляє прес-служба Комуністичної партії.

"Те, що за вказівкою президентського секретаріату окружний суд зобов’язав Центрвиборчком визначити якийсь окремий, позазаконний порядок доведення громадянином свого права проголосувати на дому, фактично змушує хворих людей, в першу чергу інвалідів і пенсіонерів, бігати за чиновниками та збирати купу непотрібних довідок. Це знущання", - заявив Симоненко.

На думку лідера Компартії, "пропрезидентські політичні сили – НУ-НС та БЮТ – намагаються будь- якими засобами заблокувати прийняті парламентом і, до речі, підписані президентом зміни до виборчого законодавства щодо можливості голосування на дому".

"Мета – позбавити людей права голосу і створити умови для масштабних фальсифікацій виборів на користь "помаранчевих", - вважає Симоненко.

Лідер КПУ сказав, що на останніх президентських виборах "саме (чинний президент Віктор) Ющенко позбавив виборців можливості голосувати на дому і тоді 2,5 мільйон наших співвітчизників не змогли висловити свою волю і віддати голоси за свого кандидата".

"Зараз пропрезидентські партії і блоки використовують іншу технологію, аби в черговий раз створити широке поле для адміністративного втручання в процес голосування і фальсифікації: через підконтрольні "помаранчевим" суди нахабно блокуються норми чинного законодавства, які гарантують права кожного громадянина безпосередньо долучитися до голосування і прийняти участь у виборах до Верховної Ради", - сказав Симоненко.

Він заявив, що "Компартія готова і буде захищати право кожного громадянина на вільне волевиявлення".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування