Балога пояснив, чому Ющенко піде на Майдан з Януковичем

Вівторок, 21 серпня 2007, 16:45

Президент Віктор Ющенко вважає, що попри виборчу кампанію, у День незалежності України політики мають виявити згуртованість навколо цінностей суспільства і держави.

Про це заявив голова секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба "Нашої України" – "Народної Самооборони".

За його словами, президент переконаний, що попри триваючу виборчу кампанію, у ці дні політики "мають відмовитися від взаємних критичних випадів і підтвердити відданість ідеалам самостійності та суверенітету своєї Вітчизни".

Саме тому, за словами Балоги, програма святкових заходів за участю президента складена так, аби в них взяли участь, зокрема, і представники провідних політичних сил.

"До молитви за Україну, яка пролунає вранці 24 серпня у стінах Софійського собору, запрошені урядовці, визначні громадські і культурні діячі, авторитетні філософи і просвітники, науковці, судді, лідери фракцій Верховної Ради п’ятого скликання", - сказав він.

"Сподіваюся, що і Віктор Янукович, і Юрій Луценко, і Юлія Тимошенко, і Андрій Стрижак, і Володимир Шаповал у Святій Софії думатимуть не про вибори, а про світлу долю своєї країни. Напевно, політики вознесуть слова молитви не за перемогу 30 вересня, а за краще майбуття українського народу", - додав Балога.

Керівник секретаріату також зазначив, що центральне місце в програмі урочистостей займе виступ президента на Софійському майдані в Києві.

"Глава держави звернеться до народу з посланням, світоглядні та державотворчі вектори якого виходять значно далі за масштаб ближчої перспективи. Президентські тези дадуть політичним лідерам, які слухатимуть промову Віктора Ющенка, добру основу для роздумів і дій в ім’я країни. Зрештою, День Незалежності – це наше спільне свято, де партійні кольори не мають значення", – сказав Балога.

Як відомо, програмою святкових заходів передбачена спільна молитва керівників держави, а також спільний урочистий прийом президента і прем’єра на честь Дня незалежності.

Участь Віктора Ющенка і Віктора Януковича також передбачена у церемонії вручення орденів героям України і паспортів 16-річним громадянам із усіх регіонів країни на Майдані Незалежності.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування