ЦВК відхрещується від розвалу "Нашої України - Народної самооборони"

Вівторок, 21 серпня 2007, 17:14

Заступник голови ЦВК Андрій Магера спростував заяву громадянської партії "Пора" про те, що він нібито запевнив її представників у відсутності будь-яких юридичних підстав у відмові в реєстрації списків партії.

Про це Магера заявив журналістам після засідання ЦВК у вівторок: "Не треба видавати бажане за дійсне, оскільки насправді я цього не заявляв".

"Документи, які подаються до ЦВК, мають бути зареєстровані і розглянуті в установленому порядку", - додав член ЦВК.

Крім того, він додав, що на даний момент в наявності ЦВК знаходяться лише повідомлення від "Пори" про проведення з'їзду і затвердження списку кандидатів у депутати.

Як відомо, раніше у вівторок прес-служба громадянської партії "Пора" повідомила про проведення у понеділок сьомого з'їзду партії, на якому було ухвалено рішення "про вихід із мега-блоку "Наша Україна – Народна самооборона" і відкликання з його виборчого списку своїх кандидатів".

Таке рішення підтримали 221 делегат, проти проголосували 5, утримались - 9. Під час з'їзду також було затверджено список у складі 443 кандидатів, з яким громадянська партія "Пора" планує йти на вибори.

На з'їзд прибуло із 250 обраних, 235 делегатів із 23 регіонів України.

"Через відсутність представника ЦВК, делегати були вимушені переміститись до приміщення Центрвиборчкому з метою засвідчити свою присутність в необхідній кількості для реєстрації списку кандидатів у народні депутати", - зазначає прес-служба партії.

За її інформацією, "із головою політради Ярославом Годунком, якого було обрано на центральній раді 16 серпня, зустрівся заступник голови ЦВК Андрій Магера, який запевнив, що немає жодних юридичних підстав у відмові громадянській партії "Пора".

"Після подання списки громадянської партії "Пора" були зареєстровані ЦВК. Перша п'ятірка списку кандидатів: Ярослав Годунок – голова політради партії, Андрій Бондаренко, Сергій Бойко, Андрій Цивільський і Ірина Білик", - додається у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...