Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рятувальники не рятують Шуфрича: приборкати пожежу йому не вдається

Середа, 22 серпня 2007, 08:59

Міністр із питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич наголошує, що під час візиту до штабу з ліквідації надзвичайної ситуації у Херсонській області президент Віктор Ющенко "високо оцінив дії пожежних".

Про це він заявив у Кіровоградській області, відповідаючи на запитання журналістів, які були присутні і особисто чули слова подяки рятувальникам від президента, як могло так статися, що кількома годинами пізніше Ющенко дав дуже низьку оцінку діям МНС щодо гасіння пожежі у Херсонській області.

За словами Шуфрича, рятувальникам вдалося локалізувати пожежу і "фактично" її загасити, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу МНС.

"Ми захистили 5 населених пунктів, локалізували пожежу, фактично її загасили. Під час моєї розмови з Ющенком, він подякував і відзначив високий рівень підготовки рятувальників", - сказав він.

"Особисто я пишаюся ними, вдячний за ту самовіддану роботу, яка була зроблена ними вчора, сьогодні вночі і продовжується зараз. І я нікому не дозволю спекулювати на безпеці наших громадян та збереженні добробуту нашої країни", - наголосив міністр.

На переконання Шуфрича, "ті вислови, які пізніше сказав Ющенко журналістам, ображають тих людей які, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, не дозволили вогню перекинутися на населені пункти".

"Якби це стосувалося мене особисто, я би проігнорував та промовчав би щодо цієї оцінки, але це стосується рятувальників, які самовіддано ліквідували цю надзвичайну ситуацію і реальну загрозу. Вони робили це не заради президента, хто б ним не був, а заради людей. І завдання, яке було на них покладене – виконане", - переконаний Шуфрич.

Водночас, як повідомляє "Обком" із посиланням на прес-службу МНС, станом на 7 ранку середи, 22 серпня, площа осередків пожежі складає приблизно 500 га, в тому числі близько 200 га верхової пожежі.

Як відомо, пожежа в Херсонській області почалась у понеділок і станом на вечір вівторка нею було охоплено близько 4 000 га лісу.

Президент, здійснивши у вівторок робочий візит у Херсонщину, змушений був повернутися в область через тривання пожежі і назвав дії по ліквідації лісової пожежі відповідальних посадових осіб уряду, зокрема міністра з надзвичайних ситуацій, недостатніми і непрофесійними.

Згодом голова секретаріату Віктор Балога повідомив, що Ющенко також висунув вимогу до прем'єр-міністра Віктора Януковича прийняти рішення щодо подальшого перебування Шуфрича на посаді міністра з надзвичайних ситуацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування