СБУ дізналась, як Табачник спонсорував майдан Януковича

Середа, 22 серпня 2007, 11:49

Служба безпеки розкрила комерційні структури, які займалися обготівковуванням коштів, які, мовляв, ішли на оплату протестувальників від Партії регіонів.

Про це в середу пише газета "Україна молода" з посиланням на джерела в СБУ.

Так, за даними видання, 7 офісів і 9 банківських установ були задіяні в обготівкуванні коштів у неймовірно великих розмірах.

Результатом обшуків на цих фірмах стало накладення арешту на рахунки одинадцяти комерційних структур, які мали ознаки фіктивних і використовувалися в незаконних оборудках.

Під час обшуків було вилучено понад 1 мільйон американських доларів, 15 комп'ютерів, обладнаних системою банк-клієнт, 12 печаток та документацію фіктивних фірм.

Експерти вважають, що лише оборудки щодня становили майже 5 мільйонів гривень. Проте до державної казни жодна копійка не потрапляла — все робилося в обхід податків.

"Куди йшли гроші, наразі вже відомо. Джерело у Службі безпеки України розповіло "УМ", що гроші, обготівковані саме цими фірмами, використовувалися на приїзд до Києва прихильників Партії регіонів, які протестували проти розпуску Президентом Віктором Ющенком Верховної Ради", - пише газета.

Всі офіси цих компаній розташовані у центрі столиці — задля зручності. Співробітники СБУ вже встановили, що махінації проводилися на базі двох банків із досить сумнівною репутацією.

Один iз них — це банк "Синтез". За даними газети, до нього має відношення віце-прем'єр-міністр із гуманітарних питань, член команди уряду Януковича Дмитро Табачник.

Про іншу банківську установу в СБУ наразі лише розповіли, що "вона має не менш сумнівну репутацію і спершу контролювалася відомим авторитетом кримінального злочинного угруповання Борисом Савлоховим, а пізніше перейшла під вплив чеченців".

"Наразі цей банк є повністю підконтрольним так званим "донецьким", — говорить співробітник СБУ.

Також видання зазначає, що там "засвічено" і прізвище народного депутата V скликання, члена Партії регіонів Василя Горбаля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News