Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держкомстат "порадував" – українці заробляють 250 доларів

Середа, 22 серпня 2007, 13:04

У І півріччі 2007 р. середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників (без урахування найманих робітників статистично малих підприємств і в громадян-підприємців) складала 1 225 грн.

Про це свідчать дані Державного комітету статистики.

При цьому, у порівнянні з відповідним періодом 2006 р. розмір середньої заробітної плати збільшився на 26,7%.

Як повідомили в прес-службі Держкомстату, ця цифра в 2,9 разу перевищує рівень мінімальної заробітної плати (420 грн.), і в 2,2 рази - рівень прожиткового мінімуму для працездатного населення (561 грн.).

Витрати населення в січні-червні 2007 р., порівняно з аналогічним періодом попереднього року, збільшилися на 28%. Приріст заощаджень складав 15 млн. 655 тис.грн. Найвищий рівень оплати праці спостерігається у фінансових установах і на підприємствах авіаційного транспорту.

Серед промислових видів діяльності - на виробництві коксу, продуктів нафтопереработки, готових металевих виробів і у видобутку паливно-енергетичних корисних копалин.

Разом із тим абсолютний розмір заробітної плати працівників підприємств сільського господарства, рибальства, установ охорони здоров'я, а також підприємств із виробництва текстилю й одягу був більше ніж на третину нижчий середнього в економіці.

Серед регіонів найнижчий рівень оплати праці (на 31,1% менше середнього по країні) зафіксовано у Тернопільській області, разом із тим найвищий (відповідно в 1,7 разів більше), як і раніше, спостерігався в Києві.

Середня заробітна плата працівників Київської, Запорізької, Дніпропетровської і Донецької областей також перевищила показник у цілому по країні (на 0,4-14,7%).

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування