Ющенко зупинив Януковича у створенні "Укрморпорту"

Середа, 22 серпня 2007, 13:37

Президент Віктор Ющенко зупинив дію розпорядження Кабінету міністрів від 30 листопада 2006 року про утворення державного концерну "Укрморпорт" та постанови уряду про затвердження статуту цього концерну від 12 червня цього року.

Про це йдеться в указі Ющенка від 22 серпня, оприлюдненому на сайті президента.

На думку Ющенка, утворення такого концерну на базі 20 морських торговельних портів "призводить до послаблення контролю держави за діяльністю морських торговельних портів, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави і до складу яких входять об'єкти загальнодержавного значення із забезпечення життєдіяльності держави в цілому..., створює загрозу економічній безпеці держави".

При цьому президент посилається на норми закону про управління об'єктами державної власності, постанови Кабміну про затвердження переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави від 23 грудня 2004 року, закону про приватизацію державного майна.

"Названі акти Кабінету міністрів не відповідають ч.1 ст. 17 Конституції, за якою однією з найважливіших функцій держави визначено забезпечення економічної безпеки України, їх видання здійснено всупереч ч.2 ст. 8 Основного закону, за якою нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції і повинні відповідати їй, ч.3 ст. 113 Конституції, яка зобов'язує Кабінет міністрів у своїй діяльності, а отже, і при виданні актів, керуватися Конституцією", - сказано в указі.

Як відомо, за розпорядженням Кабміну від 30 листопада 2006 року мав бути утворений державний концерн "Укрморпорт" із включенням до його складу 20 морських торговельних портів. Постанова уряду від 12 червня 2007 року затвердила статут цього концерну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...