Якщо Шуфрича і Рудьковського не звільнить Янукович, за них може взятися РНБО

Середа, 22 серпня 2007, 13:49

Питання про доцільність перебування Нестора Шуфрича і Миколи Рудьковського на міністерських посадах може бути розглянуто на окремому засіданні РНБО у разі, якщо прем’єр Віктор Янукович не дослухається до пропозиції президента Віктора Ющенка щодо їх звільнення.

Про це на брифінгу у середу заявив заступник голови секретаріату президента Віктор Бондар.

"Я думаю, що по цьому питанню (відставка Шуфрича та Рудьковського) має бути окреме засідання РНБО. Можливо, буде прийматися рішення в іншому порядку", - зауважив Бондар.

На уточнююче запитання, чи є вже намір розглядати вищезазначене питання на засіданні РНБО, заступник глави секретаріату сказав, що "це питання вирішуватиме глава держави, як він чинитиме в такій ситуації".

"Я назвав один з механізмів, що може бути використаний юридично в умовах, коли парламент не діє. Але я думаю, що насправді і прем'єр-міністр повинен мати величезну кількість запитань до діяльності цих міністрів, щоб самому відчувати себе нормально, дійсно прем'єром, який знає реальний стан справ, і може довіряти міністрам, що працюють в його уряді, і довіряти їх інформації", - зазначив Бондар.

Він також висловив сподівання секретаріату на "відповідальність (прем'єра) перед виборцями, країною, людьми, які вірять, що йому вистачить мужності поставити крапку у цих ситуаціях".

Бондар нагадав про вимогу президента до прем'єр-міністра розглянути питання відставки Шуфрича та Рудьковського із займаних ними посад.

При цьому заступник глави секретаріату вкотре підтвердив свою готовність обійняти посаду міністра транспорту і зв'язку у разі, якщо буде така пропозиція.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування