Ющенко хоче більшу "віддачу" і знає, що запропонує Раді

Середа, 22 серпня 2007, 13:55

Президент Віктор Ющенко переконаний, що скасування депутатської недоторканності з подальшим обмеженням пільг та преференцій для представників влади дозволить сформувати в Україні соціальну політику нової, вищої якості.

Про це він заявив у середу, виступаючи на церемонії відкриття дитячого будинку сімейного типу у селі Гульськ на Житомирщині, повідомляє прес-служба президента.

На переконання Ющенка, тема депутатської недоторканності перш за все стосується рівності всіх громадян країни перед законом.

Президент наголосив, що йдеться "не про маленький політичний епізод", а про системну корупцію і висловив переконання, що зі зняттям депутатської недоторканності "автоматично відпаде" питання пільг представників влади.

"Переконаний, що в категорії державних службовців ніхто не повинен мати пільг та преференцій", - наголосив Ющенко.

Саме такий підхід, на його думку, дасть країні змогу підійти до більш прозорого механізму керування фінансами держави як в економічних, так і в соціальних питаннях.

Ця тема має "якнайбільше консолідувати політичні сили", підкреслив Ющенко.

"При нинішньому економічному розвитку ми повинні мати більшу соціальну віддачу. Це не популізм, а серйозніший прозорий контроль над державними фінансами", - наголосив президент, говорячи про соціальну політику держави.

Ющенко також упевнений, що прозорий розподіл ресурсів дасть змогу сформувати нову соціальну політику, що радикально підвищить низку показників, зокрема рівень пенсій та заробітної плати.

На думку президента, за соціальним блоком має йти вирішення блоку економічних питань, які зокрема стосуються значних змін у фіскальній політиці.

"Це все у жовтні буде запропоновано українському парламенту… я знаю, що ряд політичних сил уже в цьому контексті визначився досить серйозно", - сказав Ющенко.

"Думаю, після проведення чесних виборів ми отримаємо той парламент, який сформує стабільну більшість, стабільну чесну і прозору українську владу", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News