Після бурхливої ночі Шуфрич тонко познущався з президента

Середа, 22 серпня 2007, 15:53

Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич звинувачує президента Віктора Ющенка в тому, що через його участь у локалізації пожежі у Херсонській області було порушено координацію дій.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам, повідомляє прес-служба міністерства

На питання, що це за машина, яку штовхали міністр та президент, Шуфрич відповів, що "Віктор Андрійович наполягав, щоб пожежна машина заїхала в зону, в яку в іншому випадку вона не заїхала б".

Реклама:

За словами міністра, "цього робити не можна, оскільки, якщо в хмарі диму не буде кисню, то заб'ється фільтр, який забезпечує роботу двигуна - так і сталося".

"Всі разом ми потім спробували її виштовхнути, зрештою приїхали ще дві машини і витягли ту, що застрягла. Втім, я вдячний Віктору Андрійовичу, хоча безумовно з його присутністю була порушена певна координація дій", - заявив Шуфрич.

Він додав, що "президент є президент, і ті машини, які в іншій ситуації були б задіяні у роботі з ліквідації надзвичайної ситуації, вчора були задіяні для посилення контролю на місці знаходження президента".

ВІДЕО ДНЯ

"Це зрозуміло, адже живий президент, тим паче з такою активністю, мабуть важливіше", - відзначив міністр.

За його словами, "хоча реальної загрози в тому місці, де знаходився Віктор Андрійович, окрім отруєння димом, не було, це змушувало нас зняти кілька автомобілів і створити додаткове коло безпеки Ющенка".

"Хоча я вважаю, що керівники мають контролювати ситуацію з тієї точки, з якої вони можуть правильно оцінити ситуацію", – зазначив Шуфрич.

При цьому він "ще раз" подякував президенту "за особистий приклад": "Я б вніс подання на відзнаку "відмінник пожежної охорони", якщо колегія це підтримає, я з радістю передам Ющенку цю нагороду за особистий внесок в гасінні пожежі".

"Те, що ускладнилась загальна координація дій у зв'язку з його присутністю, зрозуміло, тому що не кожного дня побачиш президента, міністра та кілька зіркових генералів, які з лопатами в руках бігають навколо пожежних машин", - відзначив Шуфрич.

"Я думаю, пожежні ще довго будуть це згадувати, але в окремих ситуаціях свій особистий приклад підіймає бойовий дух", - додав він.

Водночас міністр стверджує, що ситуація з пожежею знаходиться під контролем: "До повного завершення тління контроль буде максимальний. Я вважаю, що гасіння пожежі в Херсонській області проходить надзвичайно вдало".

Крім того, він висловив здивування щодо незадоволення президента його діяльністю, оскільки, за його словами, "за півтори години, проведених безпосередньо з Віктором Ющенком, останній йому нічого не сказав, навпаки, він багато чим цікавився".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування