Янукович пропонує розпродати держдачі і обіцяє розсекретити свою декларацію

Середа, 22 серпня 2007, 17:43

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив про те, що йому запропонували нове помешкання у Пущі-Водиці, від якого він не відмовився.

Про це Янукович сказав, відповідаючи на питання, чому Кабінет міністрів передав його маєток у Нових Петрівцях на баланс НАК "Надра України" і чому було знесено кілька будівель на території цього маєтку.

"Я отримав пропозицію жити в Пущі-Водиці. Я від неї не відмовився, є якийсь будинок, який мені запропонували, і якого я ще не бачив", - зазначив він, пообіцявши запросити журналістів у гості.

Крім того, Янукович сказав, що житиме у цьому будинку, "незважаючи на те, що у нього є квартира".

Він висловився за розпродаж державних резиденцій, оскільки ті, які існують, "утримуються за рахунок бюджету" і водночас не виправдовують цих затрат.

"Я готовий підтримати це рішення і скористатися досвідом більшості країн СНД, які розпродали всі державні дачі, які були вже давно списані", - сказав Янукович.

Пояснюючи причину знесення будівель, прем'єр сказав, що вони "тривалий час знаходилися в занепаді і на їхнє утримання витрачаються великі кошти".

За його словами, маєток був в аварійному стані "і кожен рік був зсув і він (будинок) тріщав, і там було небезпечно жити".

Прем'єр зауважив, що рішення щодо знесення будівель приймалося на рівні Державного управління справами.

Крім того, на питання, як він ставиться до оприлюднення високопосадовцями декларацій про свої доходи та видатки і чому досі не оприлюднено його декларацію, Янукович відповів:

"Я ставлюся до цього нормально. Що стосується оприлюднення – ніяких проблем немає. Я завжди оприлюднював свої доходи, вони в мене досить прозорі".

При цьому Янукович також висловив думку, що доходи всіх високопосадовців "не мають бути таємницею".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News