Міліція затримала людину, через яку Ющенко і Шуфрич усю ніч гасили пожежу

Середа, 22 серпня 2007, 19:46

Правоохоронці Херсонської області затримали людину, причетну до виникнення останньої масштабної лісової пожежі в області, повідомив голова обласної адміністрації Борис Силенков.

"Мені повідомили, що правоохоронці затримали безробітного місцевого жителя, причетного до підпалу лісу і останньої масштабної лісової пожежі. Він уже дає свідчення", - сказав він журналістам у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому голова області відзначив, що пожежа набула великих масштабів не тільки з вини цієї людини, а і через непрофесіоналізм місцевих працівників Міністерства з питань надзвичайних ситуацій і Державного комітету лісового господарства.

"На жаль, підтверджуються дані про непрофесійні дії відповідальних за ліс і гасіння пожежі осіб. Після виявлення загоряння, на місце виїхала пожежна машина, однак пожежні згасили тільки верхні вогнища, і вже на другий день звідти при сильному вітрі почалася лісова пожежа, яка "накрила" 1,6 тис. гектара лісу", - відзначив Силенков.

Як повідомили в Департаменті зі зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ, затриманий - житель Херсонської області 1959 року народження.

За попередньою інформацією, цей чоловік пас корів, розвів багаття, через сильний вітер і спеку він не зміг загасити вогонь і полум'я поширилося на досить велику територію.

Цей підпал підозрюваний вчинив на 63-ій ділянці лісництва Голопристанського району, звідки згодом і поширилося загоряння.

***

Міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич заявив, що пожежа в Херсонській області повністю погашена. Водночас, як передає кореспондент "1+1", локальні пожежі виникають у Цюрюпинському районі області.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування