Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУ-НС нацькує на Черновецького, який не слухає Ющенка, ГПУ і ЮНЕСКО

Четвер, 23 серпня 2007, 14:28

Блок "Наша Україна – Народна самооборона" підготував звернення до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу проти чиновників Київської міськдержадміністрації, які не виконують указ президента про заходи з упорядкування забудови території та збереження історико-культурних територій і об`єктів у Києві.

Про це на прес-конференції у четвер заявив кандидат у депутати від НУ-НС Микола Катеринчук, повідомляє УНІАН.

Також, за його словами, НУ-НС просить президента Віктора Ющенка провести службове розслідування і за його результатами усунути від виконання службових обов’язків тих чиновників, котрі не виконали указ глави держави.

Крім того, повідомив Катеринчук, НУ-НС має намір звернутися до ЮНЕСКО з проханням дозволити "отримати особливий статус щодо історичного Києва".

"Київ має бути прикладом і задавати тон розвитку всім іншим містам України", - впевнений він.

На разі, Катеринчук звернувся до киян із проханням 29 серпня о 19.00 прийти на Андріївський узвіз, "де ми спільно розроблятимемо план дій по захисту історичної частини Києва".

"Ми зможемо захистити все те, чим пишається Європа, і не тільки українці", - додав Катеринчук.

Як заявив Катеринчук, на сьогодні Київ, який вистояв навали завойовників, не може вистояти проти чиновників.

"Те, що сьогодні відбувається з Києвом, я назвав би це війною проти священного міста", - додав він.

За його словами, президент, який 15 березня цього року видав указ "Про заходи щодо впорядкування забудови території та збереження історико-культурних територій і об`єктів в місті Києві", на боці киян.

"Ми вже розробили ряд необхідних законодавчих ініціатив, які не дозволять будь-якій новій київській владі вільно, на свій розсуд, розпоряджатися надбанням українського народу", - сказав Катеринчук.

Він нагадав, що фракція "Нашої України" у Київській міськраді тричі намагалася поставити на порядок денний питання про виконання вищезазначеного указу Ющенка, щоб заслухати мера про стан забудови в історичному центрі міста Києва.

За словами Катеринчука, у киян немає іншого виходу, "як стати на захист свого міста". "Крім нас, цього ніхто не зробить", - додав він.

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування