Мороз збирає депутатів, щоб поговорити про імпічмент

Четвер, 23 серпня 2007, 15:13

Голова Верховної Ради Олександр Мороз у четвер направить листа всім народним депутатам із проханням зібратися на засідання Верховної Ради 4 вересня.

Про це Мороз сказав у четвер в інтерв'ю журналістам.

"Я сьогодні підпишу лист кожному народному депутатові з роз'ясненням про необхідність взяти участь у засіданні", - сказав спікер.

Спікер повідомив, що на цьому засіданні, зокрема, можуть бути розглянуті законопроекти про внесення змін у Конституцію, що стосуються скасування депутатської недоторканності, питання імпічменту президента, а також визначення прав і функцій місцевого самоврядування.

Крім того, за словами Мороза, на засіданні також можуть бути розглянуті питання, що стосуються рішення Конституційного суду про неможливість скасування пільг, або призупинення низки статей українського законодавства, що стосуються пільг.

Відповідаючи на питання про те, чи отримана згода членів парламентської коаліції від Партії регіонів і комуністів взяти участь у такому засіданні Верховної Ради, Мороз підкреслив, що у своєму інтерв'ю керівник фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова говорила про це.

Крім того, за словами Мороза, з комуністами також проводилася бесіда з цього питання і вони погодилися.

Мороз нагадав, що відповідно до Конституції цей парламент припиняє свої повноваження з моменту прийняття присяги депутатами нового парламенту.

Мороз, що також є лідером Соцпартії, підкреслив, що після виборів 30 вересня може виникнути ситуація коли не будуть визнані їх результати, або ж не приймуть присягу депутати, що пройшли в парламент у результаті виборів, оскільки вони "не одержать перемогу, на яку вони розраховували".

Тоді може виникнути "правова колізія" пов'язана з тим, що у випадку якщо депутати не приймуть присягу і Верховну Раду протягом 30 днів не зберуться на своє засідання, у такий спосіб новий парламент не зможе почати свою роботу.

Мороз відзначив, що відповідно до Конституції протягом року не можна проводити чергові вибори у Верховну Раду. "І тоді відкрита дорога до патової ситуації, або вводити президентське правління, але ця процедура не виписана, або щось інше придумувати", - відзначив Мороз.

При цьому спікер підкреслив, що мова не йде про те, що потрібно проводити засідання Верховної Ради протягом усіх 30 днів у вересні. Але, за словами Мороза, 4 вересня обов'язково потрібно провести засідання Верховної Ради.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...