Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вирішила, що Ющенка дезінформували щодо її мрії

Четвер, 23 серпня 2007, 18:05

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що домовилась з президентом Віктором Ющенком провести зустріч з членами ЦВК, присвячену питанню референдуму щодо змін до Конституції.

Про це Тимошенко заявила в четвер, розповідаючи про свою зустріч із президентом.

"Ми домовились, що наша команда проведе ще одну зустріч з членами ЦВК, пояснить нашу правову позицію", - зазначила Тимошенко.

Однак вона наголосила, що "арбітром в справі" буде Окружний адміністративний суд Києва.

"Крапку може поставити тільки суд, який, на скільки я знаю, призначений на початок вересня", - зазначила Тимошенко.

Вона також зазначила, що президент "цілком і повністю розділяє концепцію проведення референдуму", а також "вважає, що для того, щоб нова Конституція стала реальністю, референдум потрібен".

"Але, на мій погляд, президент був певним чином дезінформований юристами, які коментували це питання, щодо того, що референдум не може пройти по термінам одночасно з парламентськими достроковими виборами", - заявила Тимошенко.

"Невірно його інформували, що питання, які ставляться на референдум, не відповідають Конституції або законам", - додала вона.

"Я пояснила президенту детально всі положення Конституції і законів про референдум і спробувала довести, що всеукраїнський референдум є можливим для проведення одночасно з виборами, а питання повністю відповідають Конституції України", - зазначила Тимошенко.

На уточнююче питання про те, що після закінчення зустрічі, у ЗМІ з'явився коментар глави секретаріату президента Віктора Балоги, що Ющенко не згодний з проведенням референдуму, Тимошенко відповіла, що Балога не був присутній на її зустрічі з президентом.

"Якщо комусь не хочеться референдуму, народного волевиявлення, прозорої демократії, то мені здається, що цим людям потрібно ще вчитися демократії", - зазначила вона.

"Я не знаю, хто проти, всі тільки за. Єдина проблема – референдуму немає. А так всі за", - додала Тимошенко.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...